*Silja Linen lehdistötilaisuus

Silja Serenaden ja Silja Symphonyn laivojen Bon Vivant -ravintoloissa sekä Baltic Queenin Gourmet-ravintoloihin on tällä viikolla lanseerattu uusi syksyä ja hieman Aasiaa henkivä menu. Menu Nordic on keittiöpäällikkö Sami Leinon ja hänen tiiminsä ensimmäinen taidonnäyte Leinon huhtikuisen Chef de Cuisine nimityksensä jälkeen.

”Tavoitteenani oli yhdistää meidän laivan keittiön suomalaista tekniikkaa pienellä aasialaisella twistillä. Syksyä kohti mukana on raikkautta ja piristystä, mutta raaka-aineet eivät ole kuitenkaan liian syksyisiä”, Sami Leino kertoo.

Kuva: Keittiöpäällikkö Sami Leino, Tallink Silja.

Menu Nordic on laivojen fine dining-ravintoloiden erikoisuus ja se vaihtuu kahdesti vuodessa. Menusta on saatavilla myös viiden ruokalajin vegaaniversio. Bon Vivant -ravintoloiden ruokalistat muuttuvat vuodenaikojen mukaan ja raaka-aineet pyritään hankkimaan mahdollisimman läheltä.

”Menu Nordic on monelle matkustajalle matkan tarkoitus ja kohokohta. Olen työskennellyt useiden laivojen keittiöissä, ja huomannut, että asiakkaamme pitävät perinteisesti esimerkiksi kuhasta, mutta myös aasialaisista mauista. Ruotsalaiset pitävät erityisesti porsaasta. Nyt pääsin suunnittelemaan näitä kaikkia tähän upeaan uuteen menukokonaisuuteen”, Sami iloitsee.

Miltä uusi Menu Nordic sitten maistuu?

Menu Nordic

Seesami tonnikalaa, suppilovahveroa ja yuzumajoneesia

Kevyesti savustettua kuhaa, maa-artisokkapyrettä ja sitruunaruohokastiketta

Inkivääriglaseerattua porsaanposkea, siitakesienirisottoa

Suomalainen TuhkaHeidi valkohomejuusto ja papaija-chutney

Popcornjäätelöä, Financier-leivos ja suola-kinuskikastiketta

1. Seesami tonnikalaa, suppilovahveroa ja yuzumajoneesia annos näytti minusta lautasella hieman epäilyttävältä. Tonnikala oli kuitenkin suussa sulavaa ja yuzu antoi kivan sitruunaisen jälkipotkun suppilovahveron ja tonnikalan pehmeydelle.

2. Kevyesti savustettua kuhaa, maa-artisokkapyrettä ja sitruunaruohokastiketta oli ehdottomasti menun parasta antia. Kuha oli täydellisesti paistettu, maa-artisokkapyren kermainen pyöreys täydentyi twistillä sitruunaruohokastiketta. Aivan taivaallista!

3. Inkivääriglaseerattua porsaanposkea, siitakesienirisottoa. Pääruoka ei oikein minua säväyttänyt. Murean (4h kypsytetty) ja erittäin makean lihan vastapainona oli suolainen siitakesienirisotto. Tässä annoksessa maistui eniten aasialaiset vivahteet. Leinon kunniahimoisena tavoitteena on muuten luoda Siljan laivoille maailman paras risotto.

4. Suomalainen TuhkaHeidi valkohomejuusto ja papaija-chutney. TuhkaHeidi juusto oli kermaista ja suussa sulavaa. Olisin voinut ottaa toisen annoksen juustoa chutneyllä saman tien! Mietittiinkin pöytäseurueessa, että voisiko laivalta tilata makeannälkään vain tämän annoksen, mutta suurempana?

5. Popcornjäätelöä, Financier-leivos ja suola-kinuskikastiketta. Laivalla itse tehty popcornjäätelö maistui paahteiselta popparilta ilman niitä hampaiden väleihin etsiytyviä maissisiementen kuoria. Annos vaikutti lautasella hieman vaatimattomalta, mutta makumaailma hurmasi maistelijan! Financier-leivos yllätti pehmeydellään. Leinon mukaan kyseinen leivos on hänen suosikkinsa ja leivokset tehdään laivalla suurella rakkaudella asiakkaiden nautittavaksi.

Loppukaneetiksi voi sanoa, että Menu Nordic oli varsin harmoninen kokonaisuus. Aasialaisvivahteita kyllä löytyi, mutta ne olivat pääruokaa lukuun ottamatta hyvin pelkistettyjä, hedelmäisiä makuja. Makuasioista ei tosin sovi kiistellä. Ehkä sinun Menu Nordic suosikkisi ovat toiset?

Menu Nordicia saa laivoilta 2.4.2023 saakka. Menun hinta on 79 euroa ilman juomia. Sommelierin valitseman viinipaketin hinta on 45 euroa. Myös vegaanimenuun on saatavana sommelierin erikseen suosittelemat viinit.

** Otsikkokuva: Tallink Silja.

Saattaisit myös pitää näistä:

2 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *