Loviisa

*Median ennakkokatselmus messualueelle

Vuoden 2023 Asuntomessut pidetään 7.7. – 6.8. reilun tunnin ajomatkan päässä Helsingistä – hurmaavassa Loviisan pikkukaupungissa. Helsingistä Loviisaan on alle 90 kilometriä, Kotkasta 46 kilometriä.

Messualue on rakennettu Loviisanlahden itäiselle rannalle ja sai nimekseen Kuningattarenranta. Kuningattarilla on Loviisan kanssa enemmänkin tekemistä, nimittäin aikoinaan kaupunki nimettiin uudestaan Ruotsin kuningas Aadolfin Fredrikin vierailun yhteydessä, hän kun halusi nimetä kaupungin vaimonsa kuningatar Loviisa Ulriikan mukaan.

Asuntomessualueelta avautuvat upeat näkymät vastarannalle historialliseen, 1700-luvulta peräisin olevaan alakaupunkiin.

350 metriä pitkä ja 3 metriä leveä kelluva kevyeen liikenteen silta mahdollistaa kulkemisen messualueelta suoraan kauniiden suola-aittojen Laivasillalle ja siitä edelleen vanhan kaupungin kautta Loviisan keskustaan.

Uusi merellinen asuinalue on sijainniltaan poikkeuksellisen edustava. Huomattavan moni rakennus sijaitsee omarantaisella tontilla, tosin meri näkyy ikkunoista lähes kaikilla.

25 messukotia esittelee monipuolisesti rakentamista niin materiaalivalintojen kuin kokojensakin puolesta. Mukana on pientalojen lisäksi paritaloja, rivitalo sekä kerrostalo.

Asuntomessujen oheiskohteet

Asuntomessuilla on tänä vuonna kaksi oheiskohdetta: Strömforsin ruukki sekä Sibeliustalo. 

Ruotsinpyhtään kylässä sijaitsee vuonna 1695 perustettu Strömforsin ruukki. Se on yksi Suomen parhaiten säilyneistä ruukkiyhdyskunnista. Ruukissa pääsee siirtymään ajassa taaksepäin ja kokemaan alueen historiallisen tunnelman.

Tärpit: Tutustu ruukin erilaisiin tuotantorakennuksiin kuten kahteen vasarapajaan sekä käy kirkossa ihastelemassa Helene Schjerfbeckin maalaamaa alttaritaulua. 

Loviisan keskustassa sijaitsevan Sibeliustalon historia kietoutuu vahvasti kansallissäveltäjämme elämänvaiheisiin. Jean Sibeliuksen isoisä osti vuonna 1807 rakennetun hirsitalon perheelleen vuonna 1817. Sibeliuksen ollessa lapsi, talossa asuivat hänen isoäitinsä ja tätinsä. Säveltäjä vietti talossa lapsuuden kesiään ja vieraili siellä usein myös nuorena.

Jammailua huippuartistien tahtiin 

Tänä vuonna Asuntomessuilla jatkuvat jo suosituksi tulleet artisti-illat. Torstaisin messuilta jatkuu normaalia pidempään ja messuvierailun yhteydessä pääsee nauttimaan pääsylipulla myös elävästä musiikista.

Torstain artisti-iltoina alue on auki klo 20.30 asti. Ikärajattomat keikat alkavat päälavalla klo 19.00 ja loppuvat noin klo 20.00. Lapsiparkki palvelee torstaisin kello 20.30 asti.

Esiintyjät

13.7. Pete Parkkonen

20.7. Ressu Redford

27.7. BESS

3.8. Teflon Brothers 

Asuntomessujen aukioloajat

Tapahtuma on avoinna päivittäin klo 10.00–18.00. 

Pääsyliput

Liput voi ostaa helposti verkkokaupasta. Liput myydään päiväkohtaisesti ja kaikki verkkokaupasta ostetut liput sisältävät pääsykoodin Loviisan virtuaalisille Asuntomessuille, jossa pääsee tutustumaan messukoteihin jo ennen messuvierailua. Verkkokaupasta ostettu lippu on edullisempi kuin portilta ostettu lippu. 

Aikuiset 30 € | 33 € portilla.

Erityisryhmät (eläkeläiset, työttömät, varusmiehet ja invalidit) 18 € | 20 € portilla.

Nuoriso (12–17-vuotiaat) ja opiskelijat 11 € | 12 € portilla. Alle 12-vuotiaat pääsevät tapahtumaan maksutta sisään maksavan aikuisen seurassa.

Pysäköintilippu 11 € | 15 € paikan päältä pysäköintialueella.

Asuntomessut Loviisassa 7.7.–6.8.2023.

Lue lisää: Jos asuntomessureissulla aikaa jää, tutustu myös Pernajan Korsvikskyrkaniin

Saattaisit myös pitää näistä:

2 kommentti

  1. Asuntomessut on kiva tapahtuma, jossa tulee vuosittain käytyä. Varsin hieno aluekin näyttää Loviisan messualue olevan. Valitettavasti tänä vuonna ajankohta ei ole meidän kannalta paras mahdollinen, jonka vuoksi jää suurella todennäköisyydellä väliin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *