Kutsuvierasnäytös, Tennispalatsi

Perjantaina 6.10. valkokankaalle saapuu Petri Kotwican ohjaama rock-aiheinen Comeback -elokuva. Kotimaisen road trip -elokuvan keskiössä ovat entiset rock-tähdet Tony (Mikko Leppilampi) ja Pete Jupiter (Ville Myllyrinne), joiden elämät ovat rocktähteyden jälkeen ajautuneet eri suuntiin. Siinä missä Tony haikailee mennyttä eläen rappiolla, Pete on jatkanut elämäänsä yläkoulun historian lehtorina. 

Mikko Leppilampi esittää vakuuttavasti Tonya.

Vahvana mausteena juonessa ovat No Love Lost -bändin laulaja-lauluntekijän Katarina (Paula Vesala) sekä hänen tyttärensä Ellie (Anni Iikkanen), jotka käynnistävät vauhdikkaan ketjureaktion, joka saa loppunsa vasta aivan elokuvan loppumetreillä. 

Ville Myllyrinteen esittämä Pete toimii mainiona vastaparina Tonylle.

Juonipaljastuksia

Vauhdikas rock-aiheinen komedia kertoo aikanaan tähdenlennon lailla maailmanmaineeseen nousseen No Love Lost -bändin soolokitaristin halusta tehdä comeback. Yhtye teki jäsenistään miljonäärejä, mutta kitaristi Tony joi rahansa eikä ole vuosiin pystynyt soittamaan sointuakaan. 

Kuva: Sami Kuokkanen.

Toisaalla perhekotiin Pilveen sijoitettu Katarinan teini-ikäinen tytär Ellie ottaa yhteyttä Tonyyn selvittääkseen taustojaan. Samalla hän paljastaa Tonylle salaisuuden, joka saattaa mahdollistaa No Love Lostin comebackin ja pelastaa Tonyn talouden. Alkaa tapahtumarikas seikkailu, johon matkakaveriksi Tony saa hieman vastahakoisen ex-bändikaverinsa, Peten.

Kuva: Mikko Leppilampi Tonyn roolissa / pressikuva.

Elokuvassa seikkaillaan niin Helsingin rokkibaareissa kuin viehättävissä syksyisissä maisemissa Varsinais-Suomessa. Mikko Leppilampi esittää erittäin uskottavasti entistä rocktähteä Tonya. Aivan joka kerta ei saa dialogista selvää, mutta sekin kuuluu vahvasti juoneen mukaan. Elokuvaa seuratessa saa olla tarkkana, jotkut tarinan viittaukset aukevat vasta kotimatkalla. Elokuvan erityismaininta menee superfania esittävälle Mari Perankoskelle, joka ottaa omissa kohtauksissaan vakuuttavasti “tilan haltuun”. 

Comeback on hyväntuulinen rock-komedia ystävyydestä, unelmista ja kaikkien aikojen comebackista. Ja kuten kaikissa elokuvissa pitäisi olla – lopussa kaikki on hyvin!

Mari Perankoski esittää uskovasti superfania.

Pääosissa: Mikko Leppilampi, Ville Myllyrinne, Paula Vesala ja Anni Iikkanen. Elokuvan muissa rooleissa nähdään Pamela Tola, Marja Packalèn, Mari Perankoski, Kirsi Ylijoki, Armi Toivanen ja Vuokko Hovatta. Cameo-rooleissa nähdään mm. Juha Torvinen ja Jouni Hynynen. 

Elokuvan on ohjannut Petri Kotwica ja sen ovat käsikirjoittaneet Petri Karra ja Aleksi Bardy.

*Otsikkokuva: Mikko Leppilampi Tonyn roolissa lavalla / pressikuva.

Saattaisit myös pitää näistä:

1 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *