Tällä viikolla kannattaa tulla Helsinkiin!

4.-7.7. välisenä aikana Eteläsatamasta Halkolaiturille nähdään toinen toistaan upeampia purjealuksia kun Tall Ships Races saapuu jälleen maamme pääkaupunkiin.

Puolalainen Dar Mlodziezy on tapahtuman suurin purjealus.

Ja mikä parasta, Tall Ships Races on Euroopan suurin maksuton perhetapahtuma, joka tarjoaa suurten purjelaivojen lisäksi runsaasti ohjelmaa sekä yleisölle, että alusten miehistöille. 

Suurten purjelaivojen juhlaa Itämerellä

Joka neljäs vuosi Itämerellä järjestettävä Tall Ships Races on kansainvälinen suurten purjelaivojen kilpailu, johon osallistuu tuhansia nuoria ympäri maailmaa. Tapahtuman tavoitteena on edistää nuorten koulutusta ja yhteistyötä riippumatta heidän kansallisuudestaan, kulttuuritaustastaan, uskonnostaan tai sosiaalisesta taustastaan. Kilpailu tuo kaupunkiin useita kymmeniä näyttäviä purjealuksia miehistöineen, ja sen ympärille on rakennettu suuri yleisötapahtuma.

Helsinki on yksi kilpailun isäntäsatamista ja tapahtuman odotetaan houkuttelevan kaupunkiin noin 500 000 kävijää. Tapahtuma-alueena toimivat Eteläsatama, Kauppatori, Katajanokka, Kanavaranta ja Pohjoisranta kaupungin keskustassa.

Suomalainen Helena -purjelaiva on C-luokan alus.

Tapahtuma-alue on avoinna seuraavasti:

  • Torstaista – lauantaihin 4.–6.7. klo 11.00 – 22.00 (Lasten uutisten puisto klo 11.00 – 18.00).
  • Sunnuntaina 7.7. klo 11.00 – 16.00

Vuoden 2024 Tall Ships Races -tapahtumassa on kuusi isäntäsatamaa, joista kolme sijaitsee Suomessa. Isäntäsatamina toimivat Helsingin lisäksi Turku, Maarianhamina, Liettuan Klaipeda, Viron Tallinna ja Puolan Szczecin.

Tall Ships Races nähtiin Helsingissä viimeksi vuonna 2013.

Ohjelmaa kaikenikäisille

Tapahtuman aikana yleisöä viihdyttää mm. Vatsastapuhuja Sari Aalto, Timo Lassy Trio, Olli Soikkeli Trio sekä Repin & Rauhala Duo.

Tapahtuma-alueelle tunnelmaa tuovat myös freestyle-jalkapalloilija Emmi Björn, akrobaatti Rae Reinvall, Linnanmäen sirkuskoulu ja TipTop Walkers. Tapahtuman lasten alueella, Lasten uutisten puistossa perheen pienimpiä ilahduttavat mm. Mimmit Duo, Skidit-disko, Taikuri Kari, Prrr…Talilá!, ANAR ja Päistikka Duo! Tutustu ohjelmaa tarkemmin täällä.

Ja vielä pari tapahtumavinkkiä!

To 4.7. Klo 11.55 

Tall Ships Races Helsinki 2024:n Opening Ceremony järjestetään torstaina klo 11.55-12.01. Tällöin Helsingin Tuomiokirkon kellot kaikuvat yli kaupungin, toivottaen nuorisopurjehtijat ja heidän upeat aluksensa lämpimästi tervetulleiksi. 

Kuva: Lauri Rotko / The Tall Ships Races Helsinki 2024.

Juhlallisen hetken jälkeen laivat vastaavat kaikuun, soittaen omia kellojaan ja torviaan, tervehtien kaupunkia ja sen asukkaita. 

Pe 5.7. Klo 16.00

Helsinkiin saapuvien laivojen miehistöjen yhteinen Crew Parade kulkee läpi Helsingin keskustan, tarjoten upean pilkahduksen eri alusten persoonallisuuksista. 

Myös helsinkiläinen Astrid -purjealus on tapahtumassa mukana.

Näyttävä kulkue lähtee Senaatintorilta ja etenee pitkin Unioninkatua, Aleksanterinkatua, Mannerheimintietä ja Simonkatua, päätyen Lasipalatsin aukiolle Prize Giving Ceremonyyn. Paraatia johdattaa Varusmiessoittokunta ja mukana voit nähdä myös muita Tall Ships Races Helsinki 2024 -esiintyjiä!

Su 7.7. Klo 12.00

Sunnuntaina Tall Ships Races -alukset suuntaavat näyttävässä muodostelmassa kohti Tallinnaa Parade of Sail -kulkueessa. Alukset irrotetaan laiturista klo 12.00 alkaen. 

Kuva: Lauri Rotko / The Tall Ships Races Helsinki 2024.

Helsingin edustalla alukset ryhmittyvät ennen purjeiden nostoa, tarjoten upean ja nostalgisen näkymän kaupungin merimaisemaan. Laivojen lähtöä kannattaa tulla seuraamaan tapahtuma-alueelle sekä lähirannoille ja -saarille.

Saattaisit myös pitää näistä:

3 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *