Santa Cruz de Tenerife, Espanja osa 3.

Karnevaaleista kiinnostuneiden kannattaa helmikuussa ehdottomasti suunnata matkansa Teneriffalle. Tällöin ympäri saarta biletetään yötä päivää lähes koko kuukauden ajan.

Saaren pääkaupungissakin Santa Cruzissa karnevaaleja juhlitaan yhtäjaksoisesti lähes kaksi viikkoa! Vuonna 2018 karnevaaleja vietetään Santa Cruzissa 4. – 18.2. Oheisesta taulukosta näet tulevien vuosien juhlien päivämäärät yhdellä silmäyksellä.

Joku on joskus laskenut, että Teneriffan saarella olisi erilaisia juhlia ja karnevaaleja vuoden aikana peräti 505 kappaletta! Ja jos ajattelee minkä kokoisesta saaresta on kyse, on määrä aivan valtava. Santa Cruzin karnevaalit ovatkin Rio de Janeiron jälkeen maailman isoimmat!

Karnevaaleihin kuuluu itse oikeutetusti karnevaalikuningattaren valinta, erilaisia paraateja kuten korkokenkäparaati, alkuparaati cabalgata, loppuparaati coso apoteosis sekä Sardiinin hautajaiset. Lisäksi luvassa on konsertteja, pieniä huvipuistoja, 10 000 juhlijan bilettämistä yötä päivää sekä pukeutumista värikkäisiin ja hulvattomiin kostyymeihin. Ja nämä bileet näkyvät myös paikallistv:ssä.

Jos Teneriffan juhlat kiinnostavat, vilkaisepa täältä lisää tietoa.

Teneriffan karnevaalien historia lyhyesti

Karnevaalien historialliset juuret ovat 1500-luvulla. Espanjalaiset ja portugalilaiset merimiehet toivat perinteen mukanaan merimatkoiltaan Latinalaisesta Amerikasta. Karnevaaleja vietetään ennen paaston alkamista ottaen elämästä kaikki ilo irti.

Sisällisodan aikana karnevaalit lopetettiin Espanjan määräyksestä, mutta saarelaiset kehittivät tilalle Talvijuhlat, jotka käytännössä olivat karnevaalit, vaikkakin vain toisella nimellä. Francon kuoleman jälkeen vuonna 1975 Talvijuhlien järjestäminen lopetettiin ja palattiin takaisin viettämään vuosi vuodelta kasvavia karnevaaleja.

Fiesta

Pääsimme reissullamme viettämään helmikuun karnevaaleja Santa Cruzissa, hulvattomat kuvat puhukoon puolestaan… 😀

Fiilis vei mukanaan ja ennen kuin huomasimmekaan, olimme käyneet hakemassa juhlatarvikkeita ”Tiimarin” kaltaisesta kaupasta ja liittyneet juhlijien joukkoon…

Meteli ja häsläys oli aivan hervotonta! Joka ikisessä kaupungin korttelissa oli menossa omat äänekkäät bileensä ja ihan jokainen pienikin ravintola suorastaan pursusi iloisia, bailaavia ihmisiä. Mutta mitään tappelun poikastakaan ei näkynyt, koska näihin juhliin oli kutsuttu kaikki!

Mielenkiintoista oli, että suurin osa miehistä oli pukeutunut -naisiksi! Meno oli aivan mielellömän rentoa, suosittelen todellakin matkustamaan Teneriffan saarelle karnevaaliaikaan!

Seuraavana päivänä kutsui retki Teidelle

Saattaisit myös pitää näistä:

10 kommentti

  1. No nyt kuulostaa kunnon pirkseiltä! Ja koko kuukausi vielä samaa menoa. Oon ollut muistaakseni Las Palmasissa (työreissu, niin menee noi Espanjassa käynnit aina sekaisin, enkä muista mikä on tapahtunut missäkin :D) joidenkin samantyyppisten karnevaalien aikaan, ja sielläkin oli esityksiä ja asuja joka lähtöön!

  2. Helmikuun karnevaaleihin niin Brasiliassa, Saksassa kuin näköjään Espanjassakin asiaan vähän kuin kuuluu pukeutua vastakkaisen sukupuolen mukaan 🙂

    Jos karnevaalit vähääkään kiinnostaa, suosittelen Brasiliasta Salvadorin karnevaaleja! Kaduilla on noin 2,5 miljoonaa juhlijaa reilun viikon ajan. Salvadorissa karnevaalit ovat Santa Cruzin tapaan koko kansan juhla, jossa kansalaiset juhlivat kaduilla, kun Rio de Janeirossa karnevaalit on enemmän sellaista katsomotyyppistä sambakarnevaalia.

  3. Hauskoja kuvia! Me satuttiin kerran kyseiseen paikkaan sattumalta karnevaali-iltana. Olimme matkustaneet ja valvoneet melkein koko yön ja väsyneenä heittäydyimme hotelliin päiväunille. Heräsimme kummalliseen meteliin ja tajusimme, että ulkona on karnevaalit. Ei kun ulos siis. 🙂

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *