Kuinka hankkia Kuwaitin turistiviisumi?

Suomi ja suomalaiset kuuluvat niiden 52 maan joukkoon, jotka tarvitsevat Kuwaitiin matkustaessa maahantuloviisumin.

Viisumia kannattaa hakea sähköisesti e-Visana.

Mikäli turistiviisumia ei ole tullut syystä tai toisesta haettua, ei hätää, viisumin saa maahan tullessa myös hieman mutkien kautta, kunhan oma passisi on voimassa seuraavat kuusi kuukautta sekä sinulla on lentolippu Kuwaitista eteenpäin.

Kuwaitin myöntämä turistiviisumi on voimassa kuukauden kerrallaan ja antaa mahdollisuuden viettää maassa kolme kuukautta. Viisumia tarvitaan niin maahan pääsemiseen kuin Kuwaitissa majoittumiseen.

Tämä postaus ja sen käytännön ohjeet on tehty helpottamaan maahan saapuvaa reissaajaa, oman epäselvän Kuwaitiin matkustamisen innoittamana.

Ota kuitenkin huomioon, että maiden viisumisäädökset muuttuvat jatkuvasti. Nämä ohjeet olivat voimassa 2017 vuoden lopussa.

Käytännön ohjeet, kuinka selvitä voittajana Kuwaitin lentokentältä:

 • 2. kerroksessa käänny vasemmalle ja jatka noin parikymmentä metriä vasemmalle 2. Portin luokse. Jos ohitit tupakkapaikan, kuljit viisumipisteen ohi.

 • Mene pleksiovista sisälle. Ensimmäisenä on vuorossa ständi jolla on noin A5:n kokoisia maahantulokortteja.

 • Täytä maahantulokortti. Jokaisen maahantulijan on täytettävä omansa.
 • Ota vuoronumero virkailijalle.
 • Seuraavana on vuorossa kopiokone, ota passin etuaukeamalta (nimisivulta) kopio (ilmainen).

 • Seuraavaksi nosta automaatista Kuwaitin dinaareita, jos sinulla ei niitä sattumoisin ole mukana. Pienin automaatista saatava summa on 11 KD:tä (n. 33€)
 • Osta nostamillasi rahoilla automaatista maahantulotarra. 1 kpl/hlö. Yhden tarran hinta on 3 Kuwaitin dinaaria (n. 9€/2017). Turistiviisumin hinta on sama kuin tarran hinta eli n. 9€!
 • Jää odottamaan vuoroasi virkailijalle. Varaa aikaa, saattaa mennä pitkäänkin!
 • Numeron tullessa astele tiskille ja anna passi, maahantulokaavake, kopio passin etusivulta sekä tarra virkailijalle.
 • Virkailija saattaa kysyä jotakin, lähinnä matkan kestoon ja majoittumiseen liittyvää. Perheenpäältä sekä jokaiselta yksittäiseltä matkailijalla otetaan sormenjäljet molemmasta etusormesta.
 • Kun virkailija antaa passin ja leimatun A4:n kokoisen viisumipäätöksen mukaasi, siirry seuraavalle tiskille.
 • Seuraava virkailija kysyy mistä tulet ja mitä kautta tulit. Samalla leimaten viisumitulosteen toistamiseen sekä passisi.
 • Sinut saatetaan ohjata vielä valokuvaustiskille, mutta se otetaanko sinusta kuva vai ei, jäi hieman epäselväksi. Meidät valokuvaajat ohjasivat takaisin passijonoon, ilman kuvan ottamista.

 • Tämän jälkeen olet viisumisi ansainnut! Jatka matkaasi passin ja upouuden turistiviisumin kera alakertaan passintarkastukseen.
 • Viisumia vilkaistaan passintarkastuksessa kahteen kertaan ennen ulos pääsyä.
 • Ennen ulko-ovia on vielä tullin läpivalaisupiste, jossa tarkastetaan laukut ja reput epätoivottujen asioiden vuoksi. Huom. Virkailijat eivät ole kiinnostuneita läppäreistä tai kännyköistä, joten niitä ei tarvitse ottaa repusta ulos.

Toivottavasti näistä ohjeista on sinulle apua Kuwaitin matkan ensimetreillä!

Tervetuloa Kuwaitiin! 🙂

Saattaisit myös pitää näistä:

10 kommentti

 1. Mä niin tykkään näistä konkreettisista vinkkipostauksista! Tällä hetkellä ohjeet eivät ole mulle ajankohtaisia, mutta voit olla varma, että kaivan tämän sivun esiin, jos joskus tulee asiaa Kuwaitiin.

 2. Huh! Olihan hommaa viisumin saamikseksi 🙂
  Tää oli hyvä postaus ja selkeät ohjeet (kuvineen).
  Tykkään kun on kattaavaa infoa että jos tulee tuonne Kuwaitiin mentyä (ei ehkä ihan seuraava reissukohde mut anyway 🙂 ) niin näillä takuulla pärjää!!
  Mitä sä muuten teit Kuwaitissa??

  1. Kiitos Mimmu! 🙂
   Lentoyhtiö ”järjesti” meille ylimääräisen välilaskun.
   Yöpymisen lisäksi tuli nähtyä Kuwait-city pääpiirteittäin matkalla Emiraatteihin. Myös paikallisten mukaan Kuwait on nähty vuorokaudessa. 😉

 3. Jestas, mikä urakka! Näköjään yksityiskohtaiset ohjeet todella on tarpeen. Voin uskoa, miten jäätävää on väsyneenä alkaa säätämään hankalasti jotain viisumia, varsinkin kun koko kuvio johtuu ylimääräisestä välilaskusta.

  No, tulipahan nähtyä Kuwait, uusi maapiste ja jälleen hauska tarina kerrottavaksi! Matkailu avartaa. 🙂

  1. Kiitos Kati, juuri näin! 🙂
   Tein ohjeet kun niitä ei paikan päällä ollut ja piti mennä vain flown mukana… ja juurikin väsyneenä.
   Nyt joku muu matkaaja pääsee hieman helpommalla.

 4. hienoa, että olet tehnyt ohjeet, niistä on varmasti apua. Seuraava kohde on Kuwait, joten helpottaa merkittävästi viisumi rulianssia 🙂

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *