Phnom Penh, Kambodza 

Yleensä en hotelliarvosteluja ulkomaan tilapäisistä lepopaikoista tee, mutta tämän hotellin kohdalla oli tehtävä poikkeus.

Jos kaipaat Phnom Penhistä paikkaa, joka on samalla edullinen kuin laadukas, on Okay Boutique hotelli myös sinun paikkasi.

Mikä sitten matkaajaa hotellissa säväytti?

Okay Boutique hotelli on rekisteröity neljän tähden hotelliksi.

Hotelli on sijainniltaan täyden 10 arvoinen. Hotellia vastapäätä, kadun toisella puolella on Kambodzan kansallismuseo sekä Kuninkaanlinna. Hotelli on sisustettu perinteisesti khmeriläistyylisesti.

Huoneen hintaan kuuluu aamiaispuffee, joka tarjoillaan Phnom Penhin kattojen yllä, loistavien maisemien kera. Aamiaisella on tarjolla jokaiselle jotakin; mm. aasialaisia herkkuja, jotka ehkä aamuisin ovat turhankin heavyä länsimaalaiselle reissaajalle. Tarjolla on myös leipiä, hedelmiä, mehuja, jne.

Kokki valmistaa aamiaismunat juuri haluamallasi tavalla. Aamiaistilassa on suuria pöytäryhmiä kuin myös aasialaisittain matalia pöytiä joiden ääressä pääsee istumaan lattialla jalat ristissä.

Katolta löytyy myös ulkouima-allas joka on kaupungin hotelleissa vielä sangen harvinainen ilmestys. Altaan ympärillä pääsee nauttimaan illallista iltamyöhään asti. Uintikin on sallittua klo 23.00 asti. Iltapäivisin edullinen ”Happy hour” pitää huolen janon sammuttamisesta. Huom. Drinksut ovat hyvin vahvoja.

Meidän perhe ihastui ravintolan kana-pestopastaan joka oli niin herkullista, että sitä tilattiin huonepalvelusta huoneeseenkin.

Huonepalvelusta puheen ollen, huomasimme, että Kambodzassa ei vielä ole ymmärretty että huonepalvelu voisi maksaa hieman extraakin, joten saat annokset tai drinksut huoneeseen normaalilla listahinnalla, joka ei paljoa ole. Mm. jo mainittu kana-pestopasta maksoi 3,5€ annokselta.

Huoneissa on baarikaappi josta löytyy lähinnä olutta ja virvoitusjuomia. Oluttölkki ja limpparit maksavat hieman yli 1€/kpl, joten nekään eivät ole hinnoilla pilattu.

Ehkä parasta hotellissa kuitenkin on itse huone, joka on valtavan iso (meillä oli kolmen hengen huone). Joten kerrankin huoneeseen pystyi menemään peruuttamatta myös isojen matkalaukkujen kera. Huoneella on kokoa 38 neliötä. Huoneessa oli persoonallinen kylpyhuone, tehokas ilmastointi, taulu-tv sekä pieni näköalaparveke. Wifi on nopea ja toimii moitteettomasti. Päivittäiset pullovedet ja siivous kuuluvat huoneen hintaan mukaan. Tosin siivouksessa olisi hieman toivomisen varaa.

Hotellin alakerrasta löytyy retkijärjestelijä, joka ei ”pakko myy” mitään, vaan auttaa mielellään jos tarve on. Laitoimme postikortit hotellin vastaanoton myötä matkaan ja ne myös tulivat kotimaahan perille. Näin ei aina valitettavasti tapahdu.

Hotellin henkilökunta on iloista ja palvelualtista. Vaikka englanti ei täysin suussa käännykään, se mikä sanoista jää puuttumaan, hymyillä korvataan.

Jos kiinnostaa jokiristeily viereisellä Mekong-joella, on matkaajan mahdollista osallistua mukaan risteilylle, maksamalla hotellille vain yhden dollarin risteilymaksun. Hotelli nimittäin tarjoaa sekä aamupäivä- että iltaristeilyitä, joihin kuuluu bussimatka joelle ja takaisin. Risteilyn kesto on 2,5h. Matkan aikana tarjotaan halukkaille juomia ja ruokia listahinnoilla. Mahdollisuus on myös etukäteen tilata ryhmälleen puffeekattaus, jolloin voi maisemien lisäksi ravita oikein urakalla kehoaan.

Ainoa miinus hotellissa oli oikeastaan lentokenttäkuljetuksen maksullisuus sekä hotellin ulkopuolella päivystävien Tuk Tuk-kuskien ”aggressiivisuus”.

Maksoimme kolmesta yöstä, kolmen hengen huoneessa 140€. Kahden hengen huonetta myydään 33€/yö Booking.comissa.

Saattaisit myös pitää näistä:

14 kommentti

 1. Me olimme vuodenvaihteen jälkeen täällä hotellissa ja tykkäsimme myös! Sijainti oli kiva esimerkiksi Friends-ravintolan ja kuninkaanpalatsin suhteen. Alhaalla oli kauppa, josta haimme esimerkiksi vettä paljon halvemmalla.
  Miinuksena sanoisin että auringonottolavereita oli aika naftisti. Meitä nuo tuk tuk-kuskitkaan eivät häirinneet.

  1. Kiitos Merituuli kommentistasi!
   Meillä kävi hyvä tuuri kun muita ”auringonpalvojia” ei juuri noina päivinä hotellilla näkynyt, meidän ja ruotsalaisen parin lisäksi. 🙂
   Unohtui jutusta mainita, että hotelli tarjosi edullisesti myös erilaisia hierontoja ja kauneushoitoja. Kävittekö te niissä?

 2. Te ette sit olleetkaan samassa paikassa, kun minä. Minä olin Okay Guesthousessa ja Siem Reapissa. Ovatkohan saman omistajan, kun uima-allas ja paikan etupiha on tosi paljon samankaltaisia. Jätin muuten postikortit respaan Siem Reapissa eivätkä ole tulleet perille.

  1. Ou nou. Tämä rouva lähti matkaan sellaisella tärinällä, että paikannimissäkin sekosi.
   Kyllä, olimme Okayssä Phnom Pehnissä ja Siem Reapissä aivan toisessa hotlassa.
   Toivottavasti kortit tulisivat vielä perille, on kökköä kun luottaa ja luottamus rikotaan. 🙁

 3. Kiva kun teit tämän arvostelun, näistä on oikeasti paljon hyötyä. Ei tarvitse pelkkien nettisivujen tms. ihan random arvostelujen perusteella valita yöpymistä. Minä kyllä lukisin tällaisia arvioita enemmänkin, kiitos!

  1. Hyvää matkaa! Nauttikaa! 🙂
   Hotelli sijaitsee hyvällä paikalla ja yläkerran kattoterassi on mainio paikka istua iltaa.
   Hotellille on hieman vaikea löytää, koska sijaitsee kapealla kadulla. Pääkadulta on hotelliviitta, mutta niin on paljon muitakin viittoja.
   Miinuksia: hotellin edessä päivystää liiankin innokkaita riksa- ja taksikuskeja. Myös taskuvarkaista varoitetaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *