CCC Hotel, Phnom Penh

Taannoisella Kambodzan reissulla tarvitsimme yhdeksi yöksi majoituksen mahdollisimman läheltä lentokenttää. Valinnan kohteeksi osui CCC Hotel eli Cambodian Country Club lähinnä valtavan uima-allasalueen vuoksi. On mukava nauttia auringon lämmöstä vesileikkien kera ennen maaliskuiseen Suomeen palaamista.

CCC Hotel ei ole halvin lentokentän viereisistä varsin harvoista hotelleista, mutta melkein ainoa josta löytyy niin perhehuoneita kuin jo mainittu uima-allas. Kahden hengen huoneen hinta on alkaen 29€. Perhehuone neljälle alkaen 79€.

Saavuimme Phnom Penhin lentokentälle Siem Reapistä ja otimme Tuk Tuk:n allemme ja painelimme CCC hotellille. Etukäteen suoritetun tinkaamisen jälkeen maksoimme kuskille 5 dollaria eli 4,25€. Matkaa hotellille lentokentältä on noin 3,7 km eli vajaa 15 minuuttia.

CCC hotelli sijaitsee hieman epämääräisellä alueella sotilastukikohdan ja paikallisalueen keskellä. Kävelylle en suosittele iltaisin pimeällä lähtemään. Hotellilla on oma Tuk Tuk-kuski joka vie sinut haluamaasi paikkaan erillisestä maksusta, jos kaupunki kiinnostaa. Itse hotelli sijaitsee valtavalla piha-alueella suurien suojaisien muurien takana.

Kuten Cambodian Country Club nimikin jo vihjaa, kyse on vanhoja siirtomaa-aikaisia perinteitä vaalivasta klubista. Erityisesti tämä näkyy alueen keskiössä olevassa ravintolassa, jonka seinillä roikkuvat siirtomaaherrojen kuvat sekä otoksia jalostetuista hevosista.

Ravintolan lisäksi alue tarjoaa lukuisia erilaisia urheilumahdollisuuksia uimisen, miekkailun, kuntosalin, jousiammunnan, tenniksien, sulka-, rantalento-, koripallon pelaamiseen sekä tietenkin ratsastamiseen. Klubilla ollessamme oli koripalloturnaus meneillään, joten jos et itse halua urheilla voit myös halutessasi seurata muiden rehkimistä.

CCC on ns. suljettu yksityisklubi. Sulkeutuneisuus näkyy siinä, että esimerkiksi maanantaisin vain jäsenet saavat ratsastaa, joten et pääse hevosen selkään vaikka maksaisit. Muina päivinä ratsastusmahdollisuus on myös muilla CCC:n asiakkailla.

CCC:ssä on 39 huonetta. Huoneet ovat suuria ja väliovilla yhdistettävissä. Meidän tuplahuoneparilla oli kokoa peräti 71 neliön verran, joten huoneissa pääsee ottamaan vaikka tanssiaskeleen ellei toisenkin! Meille tosin sattui sellainen huonepari jonka väliovea ei ollut koskaan aukaistu, joten sitä sitten henkilökunnan, ruuvimeisselin ja vasaran voimalla auottiin puolen tunnin ajan. Aluksi lähtivät vain ovennupit irti, lopulta koko lukkosysteemi. Pääasia oli, että ovi aukesi, koska siitä oli sentään maksettu.

Huoneisiin kuuluu liinavaatteiden ja pyyhkeiden lisäksi ilmaiset vesipullot jotka ovat enemmän kuin tervetulleita Kambodzan kuumuudessa. Huoneissa on hyvä säädettävä ilmastointi ja taulutv:ssä vakiokanavien lisäksi ilmainen elokuvakanava. Runsas puffeeaamiainen kuuluu huoneen hintaan. Erityinen maininta on annettava sängyistä, ne ovat leveitä, pitkiä ja erittäin mukavan pehmeillä vuodevaatteilla varusteltuja.

Ravintolassa oli kohtuulliset hinnat, samat hinnat olivat myös huonepalvelun kautta tilatuissa ruuissa, joten mitään extraa ei tarvitse maksaa. Esimerkiksi kana-ceasarsalaatti maksoi 5,10€.

Länkkäriruokaa: Kana gordon bleu.

Annokset olivat suuria ja herkullisia, joten välttämättä klubilta ei tarvitse lähteä 4,5 km päässä olevaan kaupunkiin, jos ei välttämätöntä poltetta tunne.

Ravintolasta aukeavat näkymät ulkokentälle jossa hyvin hoidetut hevoset harjoittelevat hyppyjä ja kenttäratsastusta.

Parasta klubilla on kuitenkin valtava uima-allasalue jonka altaat on täytetty merivedellä. Klubilla on myös erillinen lasten allasalue, joten jos mukana on pienempiä, on siellä mukava oleilla. Klubin vastaanotosta voi käydä hakemassa ilmaiset allaspyyhkeet joita voit käyttää myös hotellihuoneen luovuttamisen jälkeen. Ravintolasta saa juomaa ja ruokaa, joten aika menee vallan nopeasti mukavan puistomaisessa pihassa.

Me emme normaalisti altailla tuntitolkulla viihdytä, mutta nyt lentoa odotellessa neljä tuntia hujahti ohi vauhdilla. Maanantaipäivisin altaalla näyttää olevan todella vähän kävijöitä ja parin herrasmiehen pikaista uintikäyntiä lukuun ottamatta, saimme oleilla altaalla aivan omassa rauhassa. Mitä luksusta!

Phnom Penh kasvaa ja se näkyy myös klubin ympäristössä. CCC on rakennuttamassa lisää hotellikiinteistöjä alueelle ja allasalueelta voikin seurata miehiä ja naisia työssään. Täällä ei turvallisuusasioista tiedetä tai ei ainakaan välitetä, sen verran vaarallisesta puuhasta oli rakentamisessa kyse. Vuoden sisällä CCC saattaakin olla varsin iso palveluntarjoaja Phnom Penhin hotellibisneksessä.

Jos siis olet Phnom Penhissä vain odottamassa seuraavan koneen lähtöä, CCC Hotel on varsin hyvä paikka ylimääräisen ajan kuluttamiseen sekä rentoutumiseen. Mikäli allasalue ei ole juttusi, myös aivan vastapäätä lentokenttää löytyy uusia hotelleja, joissa loikoilla tai ottaa pienet tirsat lentojen välillä.

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *