TK City Homes, Tampere 

*Blogijuttu on kirjoitettu yhteistyössä TK City Homesin kanssa. TK City Homes kuuluu Taitokaari konserniin.

Tampere on saanut varsin valloittavan vaihtoehdon hotelliasumiselle kun TK City Homes alkoi viime vuoden lopulla vuokrata Hämeenkadun paraatipaikalta skandinaavisen raikkaita huoneistoja myös yksityisille.

Kuva: TK City Homes.

Rautatieläisten talo lyhyesti

TK City Homesin huoneistot sijaitsevat Hämeenkatu 2:ssa joka myös Rautatieläistentalona ja Berthana tunnetaan. Vuonna 1896 rakennettu ja Bruno Granholmin suunnittelema uusrenessanssityylinen rakennus kätkee monta elämänmakuista tarinaa paksujen seiniensä taakse. Aluksi rakennuksessa asui rautatieläisiä virkamiehiä. Kaksikerroksinen rakennus korotettiin vuonna 1921 kolmikerroksiseksi.

Viimeisin suurempi uudistus koettiin vuonna 1936 kun uuden Tampereen rautatieaseman myötä Hämeenkadun ja Rautatienkadun pintaa madallettiin ja rakennuksen entinen kellari muutettiin liikehuoneistoiksi.

Berthaksi talo nimettiin niinkin myöhään kuin vuonna 1997 rakennuksessa asuneen asemapäällikön Johan Gustav Johanssonin rouvan Berthan mukaan. Tamperelaiset tuntevat rakennuksen myös ”Vikkulan talona” alakerrassa sijainneen suorastaan legendaarisen Vikkulan kaupan johdosta.

Nykyisin rakennuksessa on liike-, toimisto- ja asuinhuoneistoja.

Kohteessa

Saimme perheeni kanssa mahdollisuuden tutustua TK City Homesin huoneistoihin. Henkilökohtaisesti olen todella iloinen, että tällaisia uusia mahdollisuuksia tarjotaan myös Tampereen suunnalla, nimittäin kaupunki on kuulu kesäajastaan joka on niin täynnä tapahtumia, että hotellien huonekapasiteetti on todella kovilla.

Tiesimme jo hieman mitä odottaa Tampereelle tullessa, nimittäin TK City Homesin nettisivujen valokuvat ovat loistavasti otettuja. Silti koskaanhan ei tiedä kuin vasta kohteessa mitä ovien takaa todella paljastuu.

Kuva: TK City Homes.

Huoneistoilla on parkkipaikat sisäpihalla, joka on vallan mainio juttu autolliselle. Myös autottoman on todella helppo tulla Berthalle, koska se sijaitsee vastapäätä rautatieasemaa ja tulevaisuudessa rakennettavaa linja-autoasemaa. Kaupungin keskusta on todella helppo ottaa haltuun kävellen.

Olimme saaneet sisäänpääsykoodit ja ohjeet näppärästi kännykkäämme, joten pääsimme sisälle helposti. Molemmat TK City Homesin huoneistot sijaitsevat 3. kerroksessa johon ei valitettavasti ole hissiä. Rakennus on osittain suojeltu, joten hissin rakentaminen olisi hyvin mutkikas prosessi.

Porttikäytävä on varsin edustava.

Huoneistojen avaimet löytyvät ovien viereisistä turvakaapeista vaihtuvien koodien takaa, joten avaimia ei tarvitse lähteä hakemaan mistään epämääräisistä paikoista.

Huoneisto 9

Majapaikkanamme toimi huoneisto nro 9 jossa on vuodepaikat neljälle. Enpä ole vähään aikaan majoittunut talossa jossa olisi ollut noin korkeat huoneet. Ja myös hiljaisuus oli merkille pantavaa. Huoneistomme ikkunat aukeavat sisäpihalle ja yli metrin paksuiset seinät pitivät niin ulkomaailman kuin naapuritkin hiljaisina. Aivan uskomaton tunne, olimme sentään Tampereen ydinkeskustassa lauantai-iltana.

Kuva: TK City Homes.
Kuva: TK City Homes.
Kuva: TK City Homes.

59 neliöiseen erittäin siistiin huoneistoon kuuluu makuuhuone, iso olohuone sekä keittiö. Pienessä makuuhuoneessa on kaksi vuodepaikkaa oman taulutelevision kera. Keittiö on täysin varusteltu kapselikahvinkeittimestä astianpesukoneeseen, ja keittiön kaapeista löytyy kaikki tarvittavat astiat tarjoiluun sekä ruoanlaittoon, myös kattiloita ja paistinpannuja!

Mikäli lomalla ei ruoanlaitto tahdo innostaa, ei tarvitse kuin kävellä raput alas kadulle ja Tampere tarjoaa sinulle parhaintaan! Stockmann ja Lidl ovat naapurissa ja samasta korttelista löytyy Vohvelikahvila, ravintola Bertha, Burger King ja Bistro 14 sekä huhtikuussa avattava uusi ravintola Kajo. Erityisen ilahduttavaa on uuden Kauneushoitolan tulo toukokuussa rakennuksen 1. kerrokseen, halutessasi voit vaikka kylpytakki päälläsi pyyhältää sisäkautta hoitoihin.

Kylpytakista puheen ollen niin kylpytakit, pyyhkeet kuin vuodevaatteet kuuluvat huoneiston hintaan mukaan. Ilahduttavaa on, että pehmeät materiaalit olivat Finlaysonin valikoimasta. Arvostan! James Finlayson kun perusti puuvillatehtaan alun perin juurikin Tampereelle…

Huoneisto 12

Seuraavana päivänä pääsimme kurkistamaan samassa kerroksessa sijaitsevaan huoneisto 12. Kurkistus oli rakkautta ensi silmäyksellä, aivan ihana kohde! Keskipäivän auringonvalossa huoneisto antoi parastaan!  Erittäin tyylikkäästi, ripauksella glamouria sisustetussa huoneistossa on vuodepaikkoja kuudelle. Hämeenkadun kulmassa sijaitsevista kaari-ikkunoista voi seurata Tampereen menoa vaikka viinilasillisen kera. Huokaus!

Kuva: TK City Homes.
Kuva: TK City Homes.

Huoneistossa on 119 neliötä ja kolme makuuhuonetta, joista suurin on jokaisen naisen unelma. Sisustuksen lisäksi huoneeseen kutsuu 180 cm moottorisänky sekä taulu-tv. Kylpyhuoneesta löytyy kuivaava pesukone sekä myös sauna, jossa voi rentoutua rankan päivän jälkeen, olit sitten lomalla tai työmatkalla. Myös tämän huoneiston keittiöstä löytyy täysin varusteltu keittiö. Molemmissa huoneistoissa on käytössä myös ilmainen wifi.

Kaiken kaikkiaan molemmat huoneistot ovat valloittavia. Mikäli haluat lomailla omassa rauhassa, mutta Tampereen ytimessä, on TK City Homesin huoneistot varteenotettava vaihtoehto. Huoneistot ovat isoja, toimivia sekä täysin varisteltuja, puhumattakaan niiden tyylikkäästä ilmeestä. Kukapa meistä ei kaipaisi lomaansa hieman luksusta, sitä nimittäin on tarjolla näissä huoneistoissa!

Ainoa miinusmerkkinen asia taitaakin sitten olla se kotiinlähtö…

Jutun otsikkokuva on TK City Homesin.

Saattaisit myös pitää näistä:

6 kommentti

  1. Tuo huoneisto 12 osui ja upposi meikäläiseen. Aivan ihana!

    Anyway, olen majoittunut tasokkaissa hotelleissa ja saanut huippupalvelua, mutta ihastuin valtavasti viimeisimpään majoitukseemme Bangkokissa, kun perheellämme oli 135-neliöinen, kahden makkarin huoneisto käytössä. Oli ihanaa elellä kodinomaisesti ja käydä jääkaapilla sillon kun huvittaa. Ruokaa tehtiin ja nautittiin jokaisesta neliöstä. Ei sellaiset 20-30 neliön huoneet jaksa enää innostaa.

    Menee siis harkintaan tuo majoitus, jos ja kun Tampereelle päädytään perheen kanssa. Kiitti vinkistä.

  2. Kiitos vinkistä, välillä käyn työmatkalla välillä perheen kanssa ja erityisesti perheen kanssa hotellit ovat helposti ahtaita. Katsoin huoneistoa Booking.com:sta ja hintatasokin on ihan ok, joten uskon että kokeilen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *