Kotkan-Haminan seutu

*Blogijuttu on tehty kaupallisessa yhteistyössä Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiön kanssa

Kaakon kulmalta löytyy iloinen Kotkan-Haminan seutu, joka suorastaan pursuaa tekemistä kesälomalaisille. Erilaiset kesätapahtumat, upeat puistot sekä elämykset odottavat ottajaansa. Tämän kertaiseen blogijuttuun on koottu muutamia tärppejä tulevalle kesälle, joihin on suorastaan pakko päästä tutustumaan!

Kuva: Vesa Hovi.
Keskiaikafaneille: Miekat, muurit, musketit-historiafestivaali

Haminassa järjestetään 17.-21.7.2019 historiafestivaali, joka tekee tutuksi kaupungin aitoa historiaa keskiajalta 1800-luvulle.

Kyseessä on aivan uusi tapahtuma, jonka taustajoukoista löytyy Haminan kaupungin lisäksi Hämeen keskiaikatapahtumat. Miekat, muurit, musketit-tapahtuman aikana juhlistetaan Haminan vivahteikasta ja kansainvälistä historiaa sotilaskaupunkina ja kulttuurikaupunkina.

Tarjolla tulee olemaan viikinkitaisteluita, sotaväen äksiisinäytöksiä ja turnajaisia. Alueelta löytyy myös sotilasleirejä, käsityöläisiä, musiikkia, syöminkejä ja markkinakauppiaita. Tapahtuma sopii koko perheelle, tule mukaan haarniskalla tai ilman!

Muutama tärppi ohjelmasta:

Perjantaina 19.7. klo 19.00 – 24.00 Bastionin Suurturnajaiset

Turnajaisissa mm. viikingit ottavat toisistaan mittaa ja 1600-luvun ruotsalainen jalkaväki taistelee musketein. Ilta huipentuu Herttuan joukkojen hevosturnajaisiin. Tapahtuma on ikärajaton.

Perjantaina ja lauantaina klo 10.00 – 18.00 ja sunnuntaina klo 10.00 – 16.00

Hyppää menneisyyden markkinoille. Mukana on mm. taikureita, jonglöörejä ja musiikkia. Tapahtuma on ikärajaton.

Sotahistoriaa Miehikkälän Salpalinja-museossa

Mikäli historia kiinnostaa, on Miehikkälän Salpalinja-museo yksi alueen must see-kohteista. Kyseessä on vuonna 1987 perustettu Salpalinjan rakennushistoriaa esittelevä sotahistoriallinen museo. Useiden hehtaarien laajuinen museoalue on rakennettu alun perin vahvennetun komppanian puolustuskeskukseksi.

Näyttelyiden lisäksi tarjolla on opastettuja reittejä ulkomuseoalue kallioisessa metsämaastossa. Perheen pienimmät voivat osallistua sisiliskojahtiin, jossa kaikkien liskokavereiden löytäjälle on luvassa diplomi! Sisiliskojahtiin voit osallistua museon aukioloaikoina ilman etukäteisvarausta.

Kymijoen vartta pyöräillen

Lämmin kesä kutsuu luontoon ja mikä parasta puuhaa olisikaan kuin ajella pitkin Kymijoen vartta tuulen pöyhiessä hiuksia. Aleksanterin pyöräreitti Kotkassa kutsuu kesälomalaisia polkemaan. Koko reitin pituus on 14 kilometriä, mutta soveltuu myös pienemmän matkan kulkemiseen. Reitti on osa Kotkan kansallista kaupunkipuistoa.

Matkan varrelle jää mm. Langinkosken keisarillinen kalastusmaja, Kotkan höyrypanimo sekä Yrttipuutarha Redutti-Kotka. Polkupyöriä on vuokrattavissa.

*Lue myös: Langinkosken keisarillinen kalastusmaja

Possoa pussiin

Yksi kotkalaisista kesäherkuista on ehdottomasti ohut ja rapea posso. Kotkassa on leivottu possoja 1940-luvulta lähtien. Kyseinen perinneherkku on makea kuin munkki, mutta serkkuunsa nähden huomattavasti ohuemmasta taikinasta valmistettu. Käsintehty herkku syödään ihannetapauksessa lämpimänä omenamarmeladin paljastuttua jokaisella suupalalla. Possoja myydään Kotkan torikahvilassa.

Merellistä ohjelmaa koko perheelle

Kun possoja on herkuteltu, onkin hyvä siirtyä merellisen tunnelman ääreen. Sapokan alueelta löytyy mm. läheinen Katariinan Meripuisto jossa perheen hortonomit voivat ihastella parhaassa kukkaloistossa olevia kukkia.

Kuva: Vesa Hovi.

Sadekuuron sattuessa voi koko perheen voimin siirtyä Kantasatamasta löytyvään Suomen merimuseo Merikeskus Vellamoon jossa voi turvallisesti seikkailla merihirviöiden parissa.

Onko Itämereen pissattu? Onko punainen meri vaaleanpunainen? Mystiset Dr. Pontoppidanin jättämät viestit innostavat Merimonsterit-näyttelyssä liikkumaan, tunnustelemaan ja kokeilemaan.

Merimonsterit-näyttely on nähtävillä Merikeskus Vellamossa 17.1.2021 asti.

Kuva: Vesa Hovi.

Nämä ja monta muuta mielenkiintoista kohdetta ja tapahtumaa odottavat sinua. Pakkaa siis perheesi autoon ja ota suunnaksi kaakko, Kotkan-Haminan seutu!

*Otsikkokuva: Vesa Hovi.

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *