Kevyttä kesälukemista laiturinnokkaa – vinkit kesän uutuuskirjoista

Alkukesän aikana on ilmestynyt muutama mielenkiintoinen kirja joihin kannattaa keskittyä kesäloman rauhassa.

Seuraavassa vinkit dekkarien ystäville, matkaileville lapsiperheille sekä suomiräpistä ja räppäreistä  kiinnostuneille.

Kuolema kiitospäivänä

Louise Pennyn kirjoittama esikoisromaani Kuolema kiitospäivänä iskee perinteisen dekkarien ystävien lukuhermoon. Penny jatkaa Agatha Christien viitoittamalla tiellä, tuoden pienen, mutta viehättävän Three Pines kylän vilinään murhan ja lukuisia henkilöitä, joilla olisi ollut tilaisuus päättää eläkkeellä olevan opettajan Jane Nealin maallinen vaellus.

Kirjassa kuvaillaan maalailevasti pienen kylän elämää, kanadalaista maaseutua sekä tunteita joita yllättävä kuolema kyläläisissä sekä opettajan sukulaisissa herättää. Oman maukkaan lisänsä myllyyn tuo rikoskomisario Armand Gamache joukkoineen.

Kuolema kiitospäivänä aloittaa Louise Pennyn Three Pines -dekkarisarjan, jonka toinen osa Kylmän kosketus julkaistaan jo syyskuussa. Sarjan kolmas osa Kuukausista julmin ilmestyy keväällä 2020.

Louise Penny Kuolema kiitospäivänä, Bazar Kustannus.

Ovh. 24,90€

Lasten matkaopas Suomeen

Tittamari Marttisen kirja Lasten matkaopas Suomeen on jyhkeä tietopaketti lapsiperheille ja lapsenmielisille. Mikä onkaan Suomen pienin museo? Löydätkö Hämeen linnasta kummituskissan tassunjäljen? Millaista on vaeltaa tuntureilla?

Kirja jatkaa kohdeseikkailuja maailmalla lasten näkökulmasta. Vuonna 2018 ilmestynyt Lasten matkaopas Eurooppaan vei värikkäälle matkalle eurooppalaisiin kaupunkeihin kuten Amsterdamiin, Barcelonaan, Pariisiin, Lontooseen ja Edinburghiin.

Suomi on suuri maa, jossa riittää näkemistä, tutkimista ja retkeilemistä. Lähimatkalle voi lähteä jalkaisin tai pyörällä, ja vähän kauemmaksi pääsee vaikka metrolla, kajakilla, laivalla, junalla tai bussilla.

Lasten matkaopas Suomeen kirjassa oppaanasi on innokas matkustelija Lenni ja hänen perheensä. Matka alkaa Helsingistä, ja kirjan mukana reissataan läpi koko Suomen.

Tittamari Marttinen Lasten matkaopas Suomeen, Avain Kustantamo.

Ovh. 32,00€

Kolmetoista kertaa kovempi – räppärin käsikirja

Kolmetoista kertaa kovempi – räppärin käsikirjassa tahtipuikkoa heiluttaa Paleface, ja kikkakolmosiaan paljastavat lukuisat suomiräppärit kaupallisesti kovimmista nimistä undergroundsankareihin. Mukana ovat esimerkiksi Asa, Pyhimys, Jare Tiihonen, Mercedes Bentso, Adikia, Are, Solonen, Gasellit ja Gettomasa.

13 kertaa kovempi – Räppärin käsikirja on ensimmäinen räppien kirjoittamiseen ja räppäämisen tekniikkaan pureutuva opaskirja. Kansainvälisessäkin mittakaavassa ainutlaatuinen teos esittelee räpin tyylit, rytmiikat ja sisällöt poltteella, joka tarttuu ja saa sylkemään tulta.

Kirjan sivuilla tulee vastaus mm. seuraaviin kysymyksiin: Mistä suomiräppärit räppäävät ja miten? Kuinka väsätä parhaat värssyt? Mitä kaikkea kuuluu räppärin ammattiin? Miten musabisnes toimii? Mikä on freestylen salaisuus? Mitkä asiat ovat hiphopissa tabuja, ja mitä tapahtuu kun niitä sorkkii? Mikä v***u on kadenssi?

Paleface 13 kertaa kovempi – Räppärin käsikirja, Like Kustannus.

Ovh. 29,95€.

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *