Järvenpään Kukkatalo

*Kukkakoulun tarjosi Järvenpään Kukkatalo

Järvenpään Kukkatalossa on usean vuoden ajan järjestetty hyvin suosittuja ja erilaisia kukkiin sekä kukkien sidontaan liittyviä koulutuksia. Tarjolla on ollut vuodenaikoihin liittyviä kuin myös muulla tavalla ajankohtaisia kursseja kuten hääkimppukurssi.

Olen muutaman kerran osallistunut koulutuksiin yhdessä tyttäreni kanssa. Tällä kertaa osallistuimme kesäiselle kukkaseppelekurssille lähes parinkymmenen muun kanssa.

Kesäinen kukkaseppele ja luovuuden pulpahdus

Helleaallosta huolimatta sisätiloissa odotti alkavaa kurssia hyvin innokas porukka. Ohjaajanamme toimi rempseä floristi Anne Yli-Viikari joka ammattimaisella otteellaan, ohjeisti meitä kukkaseppeleen alkuun. Koska juhannus osui koulutuksen kanssa samalle viikolle, useampi koulutukseen osallistuja haaveili juhannuksena kantavansa kutreillaan itse tehtyä seppelettä.

Yli-Viikarin näppärissä sormissa rautalanka vääntyi hetkessä haluttuun asentoon, puhumattakaan liimateipistä joka oli peittänyt alleen paksun rautalangan suorastaan sekunneissa. Se on helppoa kun sen osaa!

Oppilaat alkoivat solmia rautalangan päitä yhteen mukavan porinan saatellessa rentoa tilaisuutta. Rautalanka ei osoittautunut haasteelliseksi, toisin kuin liimateippi joka jämähti kaikkialle muualle kuin sinne jonne sen piti. Onneksi Anne antoi alkutohinalle ruhtinaallisesti aikaa, joten hitaampikin tekijä sai kieritettyä teipin rautalangan päälle.

Seuraavaksi kävimme hakemassa juhannusseppeleemme ainekset. Jokaisessa maljakossa oli suorastaan hurmaavia kukkia, mukana mm. vaaleanpunaisia pikkuruusuja, morsiusharsoa, ritarinkannusta sekä iloisen värisiä neilikoita. Kukkivien oksien lisäksi tarjolla oli erilaisia vihreitä oksia kuten unelmaa, eukalyptusta ja pistaasia.

Koska niin neilikka kuin mukana maljakossa ollut gerbera on hieman vaikea kukka sidontatöissä, Anne näytti kuinka kyseiset kukat saa kestämään käytössä hieman kauemmin. Tähän apuvälineenä toimi yllätys, yllätys rautalanka. Ilman isompia tunteenpurkauksia, Anne pujotti rautalangan gerberan varren sisään tukemaan itse kukkaa, lähes saman käsittelyn koki myös neilikka. Neilikan kukannupukka lävistettiin rautalangalla. Huomaan, että ammattilainen käsittelee kukkia hieman ronskimmin kuin minä.

Samalla kun katkoimme vaasissa olleita kukkia noin 10 sentin pituisiksi, alkoi kunkin pään sisällä luova prosessi itse seppeleen teosta. Anne oli tehnyt esimerkkikappaleeksi suuressa suosiossa olevan Frida Kahlo-tyylisen erittäin runsaan seppeleen. Kranssissa oli niin näköä kuin kokoakin. Huvittuneena tuumimme, että tuollaisen voisi laittaa päähänsä myös talvisin, varmasti pitäisi korvat viimalta suojassa.

Aloimme kiertää hieman ohuempaa rautalankaa seppeleen pohjan ja vihreä oksan päälle. Osa osallistujista mallaili kukkia, osa vain nappasi käteensä pienen kimpun ja sitoi sen rautalangalla kiinni kehikkoon. Pikkuhiljaa jokaisessa pöydässä alkoi tapahtua… Ja voin sanoa, että syntyneet seppeleet olivat erittäin kauniita. Yksikään niistä ei taatusti ollut samanlainen!

Jutustelun lomassa Anne antoi ohjeita seppeleen kylmäsäilytykseen kuten myös vinkkejä luonnonkukkaseppeleiden tekoon. Koulutuksen päätteeksi seppeleet suihkutettiin vedellä ja käärittiin sellofaaniin odottamaan itse H-hetkeä eli juhannusta.

Kukkakoulutukset jatkuvat elokuussa

Kukkakoulutus on kaikkea muuta kuin jäykkää puuhaa. Samalla kun jokainen voi päästää oman luovuutensa täysin valloilleen, voi kahden tunnin ajan höpötellä pöytäseurueensa kanssa kaikkea maan ja taivaan väliltä. Ja jos kädet väsyvät, voi käydä pienellä jaloittelutuokiolla juomassa vettä ja napsimassa pikkupurtavaa. Järvenpään kukkatalon floristit pitävät huolen siitä, että jokainen meistä se hitainkin, saa omin käsin tehdyn sidontatyön varmasti valmiiksi!

Järvenpään Kukkatalon kukkakoulutukset jatkuvat jälleen elokuun lopussa. Luvassa on mm. Suomen luonnonpäivän kimppu, heinämobile sekä iso kranssi tehtynä hulahulavanteeseen koulutus. Katso tämän linkin takaa lisää.

Koulutusten hintaan kuuluvat tarvittavat kukat sekä oheismateriaalit. Kukkakoulutuksien hinnat vaihtelevat käytettävien materiaalien mukaan.

Kukkatalosta on mahdollista ostaa myös kukkasidonnan tarvikkeita rautalangasta kukkateippiin ja kukkaliimasta tuoreisiin kukkiin. Tarvittaessa Järvenpään Kukkatalossa järjestetään sinulle ja ryhmällesi oma minikukkatyöpaja, oli sitten kyseessä polttarit, lastenjuhlat tai aikuisten merkkipäivät.

Saattaisit myös pitää näistä:

2 kommentti

 1. Voi, miten kauniita seppeleitä!<3 Mulla on ollut lapsesta saakkaa haavena oppia sitomaan kukkaseppeleitä ja -kimppuja. Kiitos vinkistä, tämä olisi niin ihana vaikkapa ensi kesänä toteuttaa!:)
  Mukavia kesäpäiviä toivotellen ja inspiraatiosta kiitellen
  Ida Kotona kaupungissa -blogista

  1. Kiitos Ida Ihana kommentistasi!
   Ihan parasta oli, että seppeleiden teossa ei ole rajoituksia, kukin teki juuri sellaisen kuin annetuista materiaaleista halusi.
   Ja henkilöt jotka kokivat, että heillä on peukalo keskellä kämmentä, huomasivat ettei se tekeminen niin haastavaa ollutkaan, kunhan vain tarttui toimeen!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *