Tallinna, Viro

*Blogijuttu on tehty kaupallisessa yhteistyössä Tallink Siljan kanssa

Puolentoista vuoden ajan on käynyt mielessä, mihin sitä oikein matkustaisi kun taas voi. Kaikenlaisten haaveiden jälkeen ensimmäinen matka näin rokotusten jälkeen suuntautui minulla ja puolisolla Viroon ja tarkemmin Tallinnaan.

Ja mikäpä se on mennessä? Meren yli kun hulmahtaa kahdessa tunnissa ja kun panostaa hieman myös merimatkaan, tuntuu kuin olisi välittömästi minilomalla!

Lähtöselvitys Onlinessa

Yksi hienoista asioista on, että laivalle voi tehdä lähtöselvityksen etukäteen kuin lennoille konsanaan. Myös luonto kiittää kun tallettaa maihinnousukortin sähköisenä esimerkiksi puhelimen muistiinpanoihin tai valokuviin.

Tietenkin lähtöpäivänä on edelleen mahdollista tehdä lähtöselvitys myös terminaalissa joko itsepalveluautomaatilla tai Tallinkin lähtöselvitystiskillä. 1.2.2021 alkaen terminaalin tiskillä tehtyihin lähtöselvityksiin on lisätty 5 €/hlö/suunta palvelumaksu. Maksu koskee ilman autoa matkustavia vähintään 18-vuotiaita matkustajia. 5 h -ostosristeilyillä ja Päivä Tallinnassa -risteilyillä palvelumaksu on 5 €/hlö/risteily. Online-lähtöselvitys on maksuton.

Muistathan, että lähtöselvitys suljetaan 30 minuuttia ennen lähtöä ja portit laivaan suljetaan 20 minuuttia ennen lähtöä.

Rokotustodistuksia rajalla?

Koska olemme hieman huonoja herääjiä (varsinkin) lauantaiaamuisin, valitsimme klo 10.30 lähtevän Megastar-laiva ja sen Business lounge. Tarkoituksena oli nauttia merimatkalla aamiainen ja tehdä hieman töitä paremman wifi-yhteyden turvin.

Odotimme jännityksellä, kuinka mahdolliset koronatodistustarkastukset tehdään. Ainakaan tällä lähdöllä ei sellaisia ollut. Laivaan pääsi näyttämällä sähköiseen lukulaitteeseen maihinnousukortin, kuten ennenkin ja Viron rajalla ei oltu millään lailla kiinnostuneita todistuksista. Maahan pääsi kuten ennen pandemiaakin, kävelemällä jonon mukana ulos terminaalista.

Uudistettu Tallink City Hotel

Marssimme pakaasiemme kanssa Tallink City Hotel:lle, jossa pandemia-aika käytettiin hyväksi. Rakennus nimittäin remontoitiin lattiasta kattoon. Hotelli avattiin kesäkuussa matkailijoiden leposijaksi ja tuoreuden haistaa edelleen hotellin käytävillä.

Hotellin vastaanotossa koronatodistuksemme tarkastettiin nopeasti. Huoneemme oli valmis ja pääsimme hetkeksi hengähtämään ennen kaupungille lähtöä.

Käytössämme oli perhehuone, johon voi majoittua kaksi aikuista ja vuodesohvalle kaksi lasta.

Perhehuoneen hintaan kuuluu hotellin aulakerroksen erillisten työtilojen käyttö, joten huoneessa voi rauhassa keskittyä pääasiaan eli lomailuun. Huoneessa on kahvin- ja teenkeittovälineet.

Kaiken kaikkiaan huone on tilava ja hyvin rauhallisesti sisustettu. Tykkäsin erityisesti kylpyhuoneen lattiasta, joka näytti ja erityisesti tuntui puulattialta. Tauluissa sekä käytävän kokolattiamatossa on elementteinä voikukan erilaisia olomuotoja – kukasta lenteleviin laskuvarjoihin eli siemeniin.

Iso plussa hotellin sängyille ja erityisesti näin niska- ja hartiakipuilevana tyynyihin! Ja kieltämättä, onhan se hienoa päästä nukkumaan sängyissä, joissa ei vielä kovin moni matkustaja ole nukkunut. Ei muhkuraisia tyynyjä, kuoppaisia patjoja tai kuluneita lakanoita.

Perhehuoneen hintaan kuuluu hotellin aulakerroksen erillisten työtilojen käyttö.

Kaupungin humussa

Tallinnan kaduilla kulkevat väkimäärät yllättivät meidät. Liikkeellä oli useampia saksaa puhuvia ryhmiä sekä pienempiä ruotsalaisia ja suomalaisia matkaseurueita. Maskeja ei kovin monella näkynyt. Useamman ravintolan yhteydessä oli tarjolla käsidesiä.

Jos ravintoloissa annokset olivat jossain vaiheessa pandemiaa tarjouksessa puoleen hintaan, nyt ei sellaista etuisuutta enää ollut nähtävillä. Päädyimme italialaiseen ravintolaan, jossa palvelu toimi kuten ennenkin, eikä todistuksia kyselty.

Jos olet aikeissa mennä Tallinnaan, alla lisää vinkkejä vierailusi varalle.

Huom. Museoissa ja tapahtumien yhteydessä kysytään koronatodistuksia.

Paluumatkalla jonotettiin maihin

Hyvin nukutun yön, täyttävän aamiaisen ja pienen köllöttelyn jälkeen palasimme irtiotoltamme Suomeen. Paluumatkalla meillä oli käytössä Tallink Siljan Star-aluksen Business lounge, jonka wifi toimi moitteettomasti laivalla koko matkan ajan. Netin lisäksi Business loungen hintaan kuuluu ruokaa ja juomaa koko matkan ajan. Useampi kävijä napsi tarjoilupöydästä herkkuja herkeämättä.

Laivan päästyä laituriin, pääsimme valitsemaan kolmesta jonosta. Vihreä linja oli heille, jotka olivat vain risteilyllä, keltainen meille jotka olimme käyneet maissa ja punainen linja niille, jotka eivät ole rokotettuja tai yhden rokotteen saaneita. Käytännössä vihreä ja keltainen linja sulautuivat toisiinsa ja jonotimme reippaan ajan, jotta pääsimme näyttämään passin ja koronatodistuksen valvojalle. Myös punaisessa jonossa oli yllättävän paljon ihmisiä, eikä karskilta kielenkäytöltä siellä vältytty.

Varsinaisen passin ja koronatodistuksen tarkastus oli nopea toimenpide ja pääsimme lähtemään kotiin A4:n kanssa, jossa neuvottiin jo tutuksi tulleita ohjeita mahdollisen sairastumisen varalle.

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen ulkomaanmatka vuoden odotuksen jälkeen, oli hyvin onnistunut ja virkistävä, Suomeen saapumista lukuun ottamatta. Siitäkin huolimatta, seuraava Viron matka odottaa jo näköpiirissä. 

Lähde sinäkin syyslomalla rohkeasti omalle löytömatkallesi Tallinnan Vanhaankaupunkiin!

*Otsikkokuvassa Tallink City hotellin kuntoportaat. Tarjolla 10 kerrosta pulssin nostatusta.  

Saattaisit myös pitää näistä:

4 kommentti

  1. Olin ajatellut, että olisi mukavaa lähteä Keski- tai Etelä-Eurooppaan, mutta alkusyksynä on ollut niin paljon kaikkea puuhaa, että en oikein ole ehtinyt edes suunnittelemaan matkaa. Nyt alkaa olemaan jo ilmat sellaisia, että sää ei monessakaan paikassa ole enää paras mahdollinen, niin voi olla, että Keski- tai Etelä-Eurooppaan tulee lähdettyä vasta aikaisintaan myöhään keväällä. Viikonloppu Tallinnassa voisikin olla ihan hyvä vaihtoehto ja samalla pääsisi itsekin katsastamaan tuon Tallink City Hotelin.

    1. Kiitos Mikko kommentistasi!
      Harmi kun pandemiatilanne on ottanut kunnolla takapakkia ja ulkomaan reissuista voi lähinnä unelmoida.
      Tallinna on aina hyvä vaihtoehto pienelle irtiotolle, varsinkin sen jälkeen kun tautimäärät lähtevät jälleen laskuun.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *