Helsinki

*MyStarin neitsytmatkalle kutsui Tallink Silja

Pitkän ja epäonnisen odottelun jälkeen Tallinkin uusi MyStar alus pääsi tällä viikolla neitsytmatkalleen. Takana on peräti neljävuotinen hanke, jonka valmistumista viivästytti niin Ukrainan sota kuin pandemiakin. Uuden karhea laiva on kotimaista työtä ja tehty Raumalla.

Kuva: Tallink Silja.

Sisustus on dSign Vertti Kivi & Co:n toimiston käsialaa kuten myös MyStarin sisaraluksen Megastar on. Vertti Kivi kertookin saaneensa sisustukseen Tallinkin johdolta vapaat kädet. Inspiraatiota haettiin maailman kauneimmasta merestä – Itämerestä. Käytännössä suunnittelijan toimistoon hankittiin akvaario, jonne upotettiin Itämerestä löytyviä elementtejä kuten kaisloja ja sulkia. Kyseiset elementit videoitiin ja nämä videot ovat nähtävillä laivan kansilta löytyvistä näytöistä.

Tänään Vertin toimiston kokeilut ovat meidän kaikkien nähtävillä. Värimaailma on seesteinen, mukana sinisiä, ruskeita ja vihreitä sävyjä.

Laivalta löytyy myös lähes vaaleanpunaista kokolattiamattoa, joka laittaa miettimään miltä matto näyttääkään muutaman kuukauden päästä. Sisustuksessa on pieniä yksityiskohtia ja tutkittavaa useammankin matkan ajaksi.

MyStarin ravintolamaailma on kattava

Suunnittelussa huomioitiin mm. liikkumisen helppous. Laivassa on myös lukuisia tiloja joita ei ole totuttu laivoissa näkemään kuten talvipuutarha ja peräti kolme lounge tilaa joista yksi on ns. VIP-lounge. MyStarilla tämä on nimetty Platinum Loungeksi.

Platinum Lounge kutsuu nauttimaan merimatkasta.

Tilassa on kuusi paremmista lentokoneista tuttua muhkeaa istuinta, rahi, pieni pöytä ja oma näyttö. Tilaan päästäkseen kukkarosta on löydyttävä kansipaikan hinnan lisäksi 500€, joka on aika paljon 2h matkasta. Tosin henkilökohtaista palveluakin saa tuohon rahasummaan, vai mitä sanoisit samppanjasta, suklaaseen upotetuista mansikoista hovimestarin ja henkilökohtaisen ostospalvelun kera?

Lapsille laivasta löytyy kannelta 8. oma Family Picnic -alue, josta Lotte -leikkipaikan lisäksi löytyy pieni kahvila joka myy lasten rakastamia herkulliselta tuoksuvia kuplavohveleita sekä pehmistä. Laivalla on lisäksi myös Burger King -ravintola sekä Coffee & Co. Lounge josta myydään leipien ja pullan lisäksi Starbucksin kahvia.

MyStarin 9. kannelta löytyy niin a la carte ravintola The Chef´s Kitchen kuin Delight Buffet ravintola. Jälkimmäisessä on lähestyvän joulun kunniaksi tarjolla joulubuffa, josta löytyy lähinnä virolaisen joulun antimia. Valitettavasti kinkkua tai laatikoita ei valikoimaan kuulu.

Tosin herkkupöytä on enemmän kuin runsas ja yksi matkakumppanini päättikin nauttia pelkästään jälkkäripöydän antimia.

Toimistohyttejä pieniin palavereihin

MyStarin 10. kerroksesta löytyvät A- ja B-luokan hytit ovat yksinkertaisia ja ne ovatkin tarkoitettu lähinnä rekkamiehille levähdyspaikoiksi. Tosin tarjolla on myös hyttejä, joista löytyy kolmelle henkilölle myös kirjoituspöytä ja tuolit, joten mikä estää varaamasta itselleen hyttiä neukkariksi matkan ajaksi.

MyStarin A-luokan hytti.

Erityisen kiitettävää MyStarilla on lukuisat pistorasiat, jotka on tyylikkäästi piilotettu pöytien alle ja listoihin. Näinä päivinä niitä ei voi koskaan olla liikaa!

7. ja 8. kansilta löytyvä kauppa-alue Traveller Superstore on valtava kokonaisuus 2500 brändin tuotteellaan. Myyntiartikkeleiden joukossa on klassisia kauneusmerkkejä kuten myös vaatteita, sisustustuotteita, karkkia ja juomia.

Vastuullisuus ennen kaikkea

MyStarista on pyritty tekemään ennen kaikkea vastuullinen alus. Kilpailutekijöitä ovat mm. ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus. Laiva kulkee sekä LNG:llä että tarvittaessa dieselillä. Optimoidun polttoaineenkulutuksen johdosta ympäristövaikutus on huomattavasti pienempi. Myös tehostettu runkorakenne auttaa pienentämään hiilidioksidipäästöjä.

Lisäksi laivan sisätilojen ja sisustuksen suunnittelussa on huomioitu vastuullisuus, ympäristöystävällisyys ja matkustusmukavuus.

Käy sinäkin kokemassa jouluinen Tallinna sekä uusi MyStar!

Vinkkejä talviseen Tallinnaan löydät täältä.

Kuusi teknistä faktaa MyStarista

  • Matkustajakapasiteetti 2 800
  • Kansia 12
  • Hyttejä 46
  • Pituus 212,4 metriä
  • Leveys 30,6 metriä
  • Nopeus 27 solmua

Saattaisit myös pitää näistä:

4 kommentti

  1. Kiitos matkaseurasta, Heidi. Kyllä oli hieno laiva. Reissu sillä ei jää viimeiseksi! Iloa ja onnea uuteen vuoteen ❤️. Toivottavasti seikkaillaan taas yhdessäkin pian!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *