*Blogijuttu tehty Visit Kotka-Haminan PR-matkan innoittamana

Syksy on saapunut kotimaahan. Vesisateesta ja pimeydestä huolimatta olisi kiva tehdä pieniä retkiä ympäristöön ja löytää uusia elämyksiä. Mitäpä jos tällä kertaa suuntaisikin Itärannikolle kokemaan aktiviteetteja ja luontokohteita jotka eivät ole vielä niin loppuun kulutettuja?

Tähän Kotka-Haminan seutu tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja. Olit sitten kiinnostunut historiasta, retkeilystä tai itsensä hemmottelusta. Jos sotahistoria kiinnostaa, katso edellisestä vierailustani juttu täältä

Syksyiset tärpit Itärannikolle

Viikinkihenkinen Vimpa Islands

Vimpasaaren saaristotila tarjoaa luonnonkauniissa ympäristössä korkealaatuisia palveluita ympäri vuoden. Erittäin palvelualttiin Illin pariskunnan tarjoamiin palveluihin kuuluu mm. ohjelma-, elämys-, majoitus- kokous- ja ruokapalveluita saaristotilalla Vimpasaaressa sekä yksityissaarella Rakinkotkassa. Esimerkkinä kalastus- ja veneretket sekä Arktika-linturetket  upeissa saaristomaisemissa sää huomioiden.  

Mikäli haluat järjestää ikimuistoiset juhlat, suosittelen Viikinkiaiheisia illallisia josta puhutaan vielä pitkään tapahtuman jälkeenkin. Tarjottava ruoka on lähellä tuotettua, itsetehtyä ja maukasta. Isäntä Pertin viikinkitietämys on mukaansatempaavaa kuunneltavaa.

Osoite: Vimpasaari, Hamina.

Hemmottele itseäsi Santalahti Resortissa

Kotkan Mussalossa sijaitsee useita palkintoja saanut, viiden tähden Santalahti Resort. Luontolomakeskuksessa voi viettää lomaa, juhlaa, kokousta tai vapaapäivää.

Resortin saunamaailmassa on varaa mistä valita. Heitetään löylyt sitten perinteisessä-, savu- tai Santalahden lasikattoisessa saunassa. Saunoessa voit ihailla upeita merimaisemia vuodenaikojen vaihtuessa.   

Useista eri majoituskohteista löytyy varmasti jokaiselle oma; kiinnostaa sitten perinteinen vuokramökki, luksushuoneisto, Glamping  puumajoitus tai Santa Glass Villa.

Santa Glass Villat ovat kahden hengen nautiskeluun suunniteltuja elämyksellisiä villoja. Villat sijaitsevat kauniilla meren rannan kallioilla upeiden maisemien ympäröimänä. Villojen terassilla on oma yksityinen ulkoporeallas.

Santalahti Resortin kaikki aktiviteetit ovat villojen asukkaiden käytössä veloituksetta saapumispäivän aamusta alkaen koko majoituksen ajan, kuten  Minigolf, SUP laudat, sähköpolkupyörät, fatbiket, polkupyörät, sukset, lumikengät ja Santalahden luontopolut (ilmaiset aktiviteetit vuodenajan ja aktiviteettivuokraamon aukiolojen puitteissa). Aamiainen kahdelle toimitetaan Santa Glass Villaan.

PS. Santa Glass Villoissa nyt erikoistarjouksia!

Osoite: Santalahti Resort, Santalahdentie 150, 48310 Kotka.

Merikeskus Vellamo

Kotkan kantasatamassa sijaitsee yksi Suomen parhaista museoista – Merikeskus Vellamo. Jättimäistä aaltoa muistuttava rakennus kätkee sisäänsä itse asiassa useampia museoita – Suomen merimuseon, Kymenlaakson museon, Merivartiomuseon ja Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelut. 

Tällä hetkellä museokeskuksesta löytyy mm. seuraavat näyttelyt: 

Puun vuoro 

18.5.2022-11.1.2026. Näyttely on kunnianosoitus Kymenlaakson metsäteollisuudelle ja sen tekijöille. Mielenkiintoinen näyttely on toteutettu lapsiystävällisesti.

Kohtalona Ruotsinsalmi

9.6.2020-17.1.2027. Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttely kertoo nykyisen Kotkan edustalla käydyn Itämeren suurimman meritaistelun ja sen jälkeen rakennetun linnoituskaupungin tarinan ennennäkemättömällä tavalla. 3D-virtuaalialusta on suurenmoinen, vie mukanaan niin lapset kuin aikuiset.

Studio Leisti

Tapio Leistin valokuvia 3.10.2023-17.3.2024. Tapio Leistin kuvakokoelma on esillä ensimmäistä kertaa tässä laajuudessaan. Kymenlaakson museon näyttely Studio Leisti vie hyväntuuliselle kuvamatkalle viime vuosisadan Kotkaan. Nostalgisen nälkäiselle must -kohde!

Vellamon viereen ja vain runsaan tunnin päässä pääkaupunkiseudulta valmistui tänä vuonna upea puinen Satama Areena, jonka keikka- ja tapahtumatarjontaan kannattaa tutustua.

Lue edellisestä vierailustani Vellamossa täältä.

Osoite: Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, 48100 Kotka.

Koskenlaskua Erämys Keisarinkoskessa

Olet sitten hurjapää tai rauhallisempien aktiviteettien ystävä, Erämys Keisarinkoskessa on aktiviteetteja jotka saavat sydämen pamppailemaan. 

Kymijoki tarjoaa hiljaisuutta erämaan tyylisissä maisemissa. Erämyksen kautta on mahdollista osallistua luontoelämyksiin hauskojen retkien, hyvän ruoan ja rentouttavien aktiviteettien kera. 

Myös yöpyminen Kymijoen rannalla onnistuu mainiosti. Kolmessa hengittävässä sekä ekologisesti rakennetussa laawussa majoittuu 2 henkilöä. Tarvittaessa sänkylaverin saa suurennettua joten jopa pieni perhe voi majoittua laawussa. Isosta ikkunasta avautuu upea maisema, jonka kautta voi seurata lintujen elämää tai ihailla auringonlaskua aivan omassa rauhassa.

Majoitus sisältää aamiaisen sekä saunan ja suihkujen käytön. Myös liinavaatteet ja pyyhkeet sisältyvät majoitukseen. Alueella on yhteiskäytössä olevat wc:t.

Osoite: Kultaranta 124, 46930 KOTKA.

Yksi Suomen pienimmistä kansallispuistoista – Valkmusa

Pyhtäältä sijaitsee pikkuruinen kansallispuisto Valkmusa. Valkmusa on Kymenlaakson harvojen tuntema aarre, jossa koskematon suo kutsuu kulkijaa rauhoittumaan. Suon viehätys aukeaa aisteille rahkasammalten syksyisessä väriloistossa, karpaloiden kirpeydessä, talven viimassa, kevään muuttolintujen huudoissa sekä kesän lämmössä ja suoperhosten siipien havinassa. 

Retkeilijöille on tarjolla on kaksi reittiä – Läntisen keitaan lenkki on 2,3 km pituinen pitkospuiden kattama ympyräreitti sekä Moronvuoren tuvalle vievä reitti on 2 km pituinen. 

Rauhallinen suopuisto Kymijoen kainalossa tarjoaa lähes Lapin tyylisiä koskemattomia suomaisemia, patikointi- ja hiihtoretkiä sekä ikkunan lintujen ja suoperhosten elämään. Kohde sopii päiväretkikohteeksi kaiken ikäisille ympäri vuoden. Alueella ei ole esteettömiä palveluita. 

Osoite autolla tuleville:

Simonsaaren pysäköintialue, Vastilantie 886, Pyhtää (tien nro 3562). Tai Suolinnantien pään pysäköintialue, Suolinnantie 740, Pyhtää.

Lähde ottamaan selkoa Itärannikon tarjoamista mahdollisuuksista!

Saattaisit myös pitää näistä:

4 kommentti

  1. Itärannikko on todella miellyttävää aluetta, jossa nähtävää on todella paljon. Vellamossa olen kertaalleen käynyt, mutta se on niin hienosti rakennettu kokonaisuus, että mielellään sitä lähtisi käymään siellä uudemmankin kerran. Tykkään suomaisemasta todella paljon, joten ei ole lainkaan yllättävää, että Valkmusa on myös omaan mieleen. Sellainen pieni huomautus, että ei kuitenkaan ole Suomen pienin kansallispuisto, vaan Suomessa on useita pienempiäkin.

  2. Olipa kiinnostavia paikkoja. Vimpan juttuihin lähdin heti tutustumaan, mutta taisivatkin olla enempi ryhmille tarjottuja mahdollisuuksia. Kiinnostava silti. On paljon tutkittavaa ihan lähialueillakin 🙂

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *