Hotelli Nuuksio, Espoo 

Blogijuttu on tehty kaupallisessa yhteistyössä Hotelli Nuuksion kanssa.

Kesällä pääsin vierailemaan blogijutun merkeissä varsin fantastisella sijainnilla pääkaupunkiseudun kupeessa varustetussa Hotelli Nuuksiossa. Jos juttu on jäänyt lukematta, se löytyy helposti tämän linkin takaa. Tällöin jäi itämään ajatus hieman erilaisen yön viettämisestä hotellin alueella riippumatossa nukkuen. Ja sanoista tekoihin, elokuun alussa suunnitelma laitettiin käytäntöön asti.

Hotelli Nuuksio tarjoaa ainutlaatuisia muistoja 

Hotelli Nuuksio tarjoaa yhteistyötahojensa kanssa erilaisia ohjelmallisia paketteja yrityksille sekä seurueille joihin voi asiakkaiden omien tarpeiden ja mieltymysten mukaan liittää erilaisia palveluita.

Loimme mieheni kanssa oman elämyspaketin johon kuului ilta-ateria kodassa itse kokaten, oma saunavuoro lämpimästä Siikajärvestä nauttien sekä yö täyden kuun alla riippukeinuissa nukkuen. Aamuksi olisi luvassa aamusaunaa hotellin hulppealla saunaosastolla sekä maittavaa aamupalaa hotellin ravintolassa.

Riippumatot paikoilleen

Kesä 2018 oli jo ilmojensa puolesta ikimuistoinen. Saavuimme hotellille illalla kun aurinko oli painumassa Nuuksion kansallispuiston puiden taakse ja ilma väreili viimeisten auringonsäteiden syleilyssä. Ilmoittauduimme vastaanottoon, saaden mukaamme riippumatot ja kaikki tarvittavat tarvikkeet sekä vinkkejä jo hyväksi koetuista paikoista joihin riippumattomme kannattaisi ripustaa.

Valitsimme kohteeksi Siikajärven niemenkärjen. Täältä näkisimme parhaiten aamuauringon nousevan eikä saunarakennuksen huolto-osa (wc) olisi kaukana.

Askartelimme hetken riippumattojen kanssa. Ensin piti löytää kaksi sopivalla etäisyydellä olevaa puuta ja sen jälkeen asentaa riippumatto hyttyssuojineen. Tyttäremme on perheen partiolainen jolta ripustus kävisi käden käänteessä, me jouduimme katsomaan hieman vinkkiä googlen ihmeellisestä virtuaalisesta maailmasta, jotta saimme hyttyskatokset asennettua paikoilleen. Ja kas, yöpaikka oli valmis!

Elävän tulen loimu on valloittavaa

Kun riippumatot oli saatu kiinnitettyä, suunnistimme kodalle. Siellä odottelikin jo meitä Hotelli Nuuksion kokki joka toi paikan päälle esivalmistetut illan antimet. Menu pitäisi sisällään loimutettua lohta, uuniperunoita, kasvisnyyttejä, salaattia ja hölskykurkkuja. Ja jälkkäriksi lättyjä tuoreilla mansikoilla. Nam!

Kodassa kaikki oli valmiina, vain tulitikun sytytys ja kuivat koivuhalot syttyivät kuin itsestään. Yksi parhaimmista tuoksuista on mielestäni palavien koivuhalkojen tuoksu pimenevässä illassa. Tuoksu tuo mieleen saunan, joka olisikin seuraavana vuorossa. Nyt nautiskelimme tulen lämmöstä sekä operoimme kalan paikoilleen loimun pariin. Mikä nautinto on istua ja katsella tulta, samalla kun tulevan illallisen tuoksu kasvaa ja leviää kodassa kalan kypsyessä kesäillassa.

Kalan ollessa valmis istahdimme ulos suurten puiden varjoon. Seuraamme riensi pieni kissa kera kaulassa soivan kulkusen ja myös hänelle riitti kalasta herkkupaloja. Kodan jälkilämmöillä paistetut letut kruunasivat aterian kera oikeiden pannukahvien. Tätä voisi harrastaa useamminkin!

Lihakset rennoiksi saunassa

Ruokailun jälkeen ja kodan liekkien jo sammuttua kävelimme rantasaunalle. Saunan vieressä illan hämyssä uimaranta oli täynnä iloisia kesänviettäjiä. Tuli mieleen, että kuinka monella pääkaupunkiseudun hotelleista on oma uimaranta aivan järven rannassa? Niinpä!

Hetkeksi saunan lämpöön ja laiturilta molskahdus 26 asteiseen järveen, mikä nautinto! 1,5 tunnin saunomisen aikana raukeus alkoi hiipiä jäseniin ja iltapesun jälkeen olikin aika hiipiä niemenkärkeen köllimään samalla kun täysikuu saatteli matkaajia perille asti.

Yö Nuuksiossa

Riippumattoon kääriytymisen jälkeen hetken kuulostelimme sammakoiden kurnutusta, tuulen suhinaa puissa ja yllä kiitävää tähtitaivasta ennen kuin nukkumatti vei retkeilijät mukanaan.

Aamuaurinko herätteli meidät jo varhain, hieman viileä yön jälkeen. Luonnon oma näytös oli vasta alkamassa ja se oli upeaa katseltavaa! Lämpimästä järvestä nouseva aamu-usva kohosi yhtä aikaa auringon kanssa, maailman värien kirkastuessa täyteen loistoonsa.

Aamupalapöytä oli kehujensa veroinen      

Riippumattojen pakkaamisen jälkeen kiirehdimme aamupalalle. Olimme ennakkoon kuulleet kehuja Hotelli Nuuksion aamupalasta ja yön jälkeen olimme jo enemmän kuin valmiita herkuttelemaan.

Ja toden totta, tästä puffeesta ei puuttunut mitään. Tarjolla oli varmasti jokaiselle sopivaa maukasta purtavaa. Sämpylät olivat tällaiselle leipäfanille ykkösjuttu sekä Kivikylän maalaiskinkku joka oli sopivan rasvaista. Kanssasyöjien lautasella näkyi maistuvan munakas, jogurtit, juustot sekä upea valikoima vihanneksia.

Kokemuksesta jäi ikimuistoinen jälki

Syönnin jälkeen olimme pirteyttä täynnä ja suunniteltu pulahdus hotellin allasosastolla jäi tällä kertaa käymättä. Järvessä tosin olisi mieli tehnyt pulahtaa, kuten moni hotellin vieraista tekikin. Lähdimme jatkamaan päivää virkistyneenä sekä uudesta ikimuistoisesta yöstä hieman pöllästyneenä.

Suosittelen kokemusta kaikille oman mukavuusrajansa rikkojille. Yön jälkeen onnistumisen tunne on valtava! Ja mikäli kokee hieman epävarmuutta riippumatto-yöstä selviytymisessä, voi ryhmä ottaa hotellista varmuuden vuoksi huoneen, jonne voi kömpiä jos ongelmia ilmenee tai valtava sadekuuro uhkaa kastella retkeilijät.

 

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *