Matkusta Italiaan!

Monipuolinen Italia on maa, jolle helposti menettää sydämensä. Herkullinen ruokakulttuuri, lukuisat historialliset matkailunähtävyydet, särmikkäät ihmiset sekä mainio ilmasto, saavat Pohjolasta tulevat hurmaantumaan maahan.

Tässä listattuna viisi syytä, miksi kannattaa matkustaa Italiaan!

Ruoka

Ensimmäisenä listassani on kaikille elintärkeä ruoka! Italialainen ruoanlaittotaito on maailmankuulua. Riippumatta siitä, missä päin Italiaa seikkailet, ruoka on samalla yksinkertaista, mutta myös hyvin laadukkaista raaka-aineista tehtyä.

Pastaruoat kuten erimuotoiset pastat, täytetyt cannelonit, lasagne ja kuuluisa pizza, Parman kinkku, juustot, antipastot sekä tomaattipohjaiset kastikkeet vievät kielen mennessään.

Ruoan oheen kun valitsee lasillisen tai toisen Italian rinteillä kasvanutta rypälettä viinin muodossa kuten chiantia tai kuohuvaa proseccoa, on nautinto valmis!  Puhumattakaan maailman parhaasta jäätelöstä eli gelatosta ja jälkiruoasta kuten Tiramisusta ja panna cotasta.

Rooma

Ikuinen Rooma löytyy listauksesta seuraavana. Ja kyllä, Roomassa on paljon muitakin matkailijoita, mutta samalla myös niin paljon nähtävää! Kaupungista löytyy pinta-alaan suhteutettuna enemmän Unescon maailmanperintökohteita kuin mistään muusta kaupungista. Must see-kohteita ovat mm. Colosseum, Pantheon, Fontana di Trevi, Forum Romanum sekä Vatikaani kokonaisuudessaan.

Ethän unohda käydä museoissa sekä kirkoissa, joissa on mahdollista ihastella pikkurahalla tai suorastaan ilmaiseksi italialaisen kultakauden taiteilijoiden uskonnollisia teoksia maalausten ja veistosten muodossa.

Pisa

350 kilometrin päässä Roomasta sijaitsee kaltevasta tornistaan tunnettu Pisan kaupunki. Torni alueineen on mukava päiväkohde Italiassa vieraileville. Mikäli uskallusta italialaiseen liikenteeseen soluttautumisesta löytyy, suosittelen vuokraamaan auton jolloin pääsee ihastelemaan myös maaseutua ja sen pikkuruisia, pittoreskeja kyliä.

Pisan alueella on myös useita viininviljelijöitä, joiden tilaviinipuodit ottavat matkailijat ilomielin vastaan. Useammissa on myös ravintola jossa voi maistella niin talonviiniä kuin kotitekoista lounasta.

Venetsia

Pohjois-Italiasta löytyy Rooman jälkeen kuuluisin italialainen kaupunki, nimittäin uppoava Venetsia. Tai no, uppoaminen on saatu hidastumaan tukemalla taloja betonipilareilla.

Venetsia on hyvin suosittu matkailukaupunki, ja jos mahdollista, kohteessa kannattaa vierailla vilkkaimman matkailukauden ulkopuolella. Kolmen kesäkuukauden aikana kaupungissa vierailee lähes 50 miljoonaa turistia, joten Venetsian kapeat kujat ja kanaalit suorastaan pullistelevat matkaajia.

Pompeji

Eteläisestä Italiasta löytyy surullisen kuuluisa Pompejin arkeologinen raunioalue. Vuonna 79 Vesuvius aloitti luonnon oman näytelmän jonka johdosta 20 000 asukkaan Pompeji, taloineen ja asukkaineen hävisi kartalta. Ylös kaivettu kaupunki, eroottisine seinämaalauksineen ja ilotaloineen, kiinnostavat nykyisin matkailijoita ympäri maailman.

Etelä-Italian tulivuoret ovat edelleen hyvin aktiivisia, ja onkin vain ajan kysymys milloin Pompeji saa uuden laavaperäisen peitteen ylleen. Myös ilmansaasteet, kosteus ja aurinko tekevät kaivauksilla omia tihutöitään. Kannattaa siis käydä Pompejilla vielä kun voi!

Mitkä ovat sinun Italian suosikit?

 

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *