Fontana di Trevi, Rooma

Vuonna 1960 Anita Ekberg kahlasi itsensä elokuvakatsojien sydämiin elokuvassa La Dolce Vita. Samalla Federico Fellinin ohjaamassa elokuvassa yksi Rooman suihkulähteistä nousi arvoon arvaamattomaan, kyse on tietenkin Fontana di Trevistä.

Kaupungin suurin suihkulähde kerää puoleensa matkailijat sekä hänen kolikkonsa. Uskomuksen mukaan, mikäli heität kolikon lähteeseen, pääset takaisin Roomaan. Heittämällä lähteeseen kaksi kolikkoa, rakastut viehättävään italialaiseen ja mikäli kädestäsi kimpoaa kolme kolikkoa, menet naimisiin hänen kanssaan… Amore!

Vierailin suihkulähteellä toistamiseen, tosin tällä kertaa en kolikkoa altaaseen viskannut, vaikka altaasta kerätyt kolikot lahjoitetaankin hyväntekeväisyyteen.

Vinkit Treville

Suihkulähde sijaitsee Piazza Fontanan aukiolla värikkäiden talojen syleilyssä. Trevi on rakennettu paavi Klemens XII:n käskystä vuonna 1762. Suihkulähteen taustana toimii barokkijulkisivua kuvaava elementti joka on 20 metriä korkea ja 26 metriä leveä.

Sokkeloiset kujat vievät Piazza Fontanalle. Siellä täällä oleviin pieniin suuntaviittoihin on myös merkitty nähtävyys ja metrit kohteelle.

Aukiosta ei voi erehtyä, yleisöpaljous ja sen mukana tuoma äänekäs meteli kuuluvat jo kauas. Ja pahoittelut, jos rikoin romanttiset kuvitelmat, nähtävyydellä on paljon muitakin sekä myös vähemmän mukavia taskuvarkaita. Tosin, nähtävyyttä vartioidaan niin paikallisten poliisien kuin aseistettujen sotilaiden puolelta. Poliisit ovat kärppänä karkottamassa liian innokkaita turisteja nähtävyyden päältä, sotilaat tarkkailevat henkilöitä mahdollisten terroristien varalta. Poliisien pillit soivat alituiseen, erityisesti italialaisilla näyttää olevan jokin vimma kiivetä meren jumala Neptunuksen (Okeanos) merihevosten vetämiin vaunuihin ja samalla vahingoittaa tietämättään suihkulähteen herkkää marmoria.

Suihkulähteen viimeisin restaurointi valmistui vuonna 2015. Remontin aikana uusittiin mm. suihkulähteen vuotavia vesiputkia, valaistusta sekä pahimmin kärsineitä kohtia marmorista. Yli kaksi miljoonaa euroa maksaneen korjauksen maksoi muotitalo Fendi.

Kuumana kesäpäivänä kohde on kuitenkin aivan ykkönen; ilmaa viilentävän suihkulähteen reunoilla on marmoritasoja joilla voi istua ja ihmetellä kanssamatkustajia ja heidät tekemisiään sekä paikallisia puluja jotka käyvät altaassa muina lintuina juomassa.

Mikä parasta, Fontana di Trevi kuuluu kaupungin pääsymaksuttomiin nähtävyyksiin.

Osoite: Piazza di Trevi, 00187 Rooma.

 

Saattaisit myös pitää näistä:

2 kommentti

  1. Fontana di Trevi ❤️
    Olet saanut upeita kuvia Fontana di Trevistä, itse en ole onnistunut tuon kokonaisuuden kuvaamisessa.
    Muistan oman hämmennykseni kun näin Fontana di Trevin ensimmäisen kerran. Olin jostain syystä muistanut suihkulähteen olevan paljon paljon pienempi, enemmän kuin piazza Navonan lähteet ja tämä olikin näin valtava ja kaunis !

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *