Cafe Antonius, Naantali

*Blogijuttu on tehty kaupallisessa yhteistyössä Cafe Antoniuksen kanssa

Naantalin vanhasta kaupungista löytyy jylhä jugend-tyylinen rakennus jossa on toiminut jo 38 vuoden ajan Cafe Antonius. Kahvilan herkullisista leivonnaisista ja tinkimättömästä laadusta ovat päässeet maistamaan lukuisat herkkusuut ympäri maailmaa. Kävimme kesän alussa ottamassa Naantalissa selvää, mistä Cafe Antoniuksen leivonnaisissa onkaan kyse.

Cafe Antonius löytyy Mannerheiminkatu 9.
Cafe Antonius on herkuttelijan paratiisi

Rakennuksessa jossa Cafe Antonius sijaitsee, on viihdytty useiden vuosisatojen ajan. Entisellä Raatihuoneen tontilla sijaitseva kaksikerroksinen asuin- ja liikerakennus on saanut nimensä siinä 1550-luvulla asuneelta porvari Tasaselta. Rakennus on tullut tunnetuksi vahvojen naisten talona.

Herkkujensa lisäksi, Cafe Antonius tunnetaan suorastaan intiimistä tunnelmastaan sekä kuuluisuuksista joihin voi törmätä milloin tahansa. Kahvilassa ovat viihtyneet niin presidentit, taidemaailman kerma kuin maamme poliitikot. Kerrotaan jopa Vladimir Putinin käyneet kahvilan ”hotellihelpotuksessa” kesken Naantalin matkaansa.

Mikä sitten kahvilassa kiehtoo uudestaan ja uudestaan Antoniukseen palaavia herkuttelijoita? Kahvilan omistajan Lilja Ahtiaisen maan kuulujen herkkujen; Aatoksen unelma-marenkikermakakun, rinkelimunkkien sekä rekisteröidyn Naantalin piparkakon lisäksi, paikan tunnelma vie mukanaan.

Kahvilan seinältä löytyy Liljalle ja Aatokselle tärkeiden ihmisten ja kissojen kuvia. Mukana Liljan hyvin rakas, mutta valitettavasti jo edesmennyt Risto-poika.

Tähän kun lisätään Lilja-emännän sekä isännän, kiireapulaiseksi vuonna 1985 tulleen Aatos Tapalan henkilökohtainen palvelu ja asiakkaiden huomioiminen, on kymmenen tähden kattaus valmis. Suosittelen istumaan Liljan ja Aatoksen seuraan ja kuuntelemaan heidän huikeita juttujaan kotimaan viihdemaailman tähdistä sekä Liljan ja Aatoksen henkilökohtaisesta elämästä. Näistä tarinoista ei vaarallisia tai herkkiä käänteitä puutu!

Cafe Antonius: Mannerheiminkatu 9, 21100 Naantali.

Pitsiunelmia ja ihanaa hömpötystä

Cafe Antoniuksen tarjoaa niin juhla- kuin yksilöllistä majoitustilaa rakennuksen yläkerrassa Villa Antoniuksessa. Upea Charlotta-sali mahdollistaa intiimit juhlat ainutlaatuisessa miljöössä. Viereiset ruusunpunaiset huoneet huolehtivat matkaajan rauhallisista unista sekä huoneiden hintaan kuuluva maittava aamiainen sujuvasta päivän aloituksesta. Villa Antoniuksen jokaisessa huoneessa on kylpyhuone.

Charlotta-sali

Pitsiröyhelöin, ruusutapettien ja satiinipeitoin sisustetuissa huoneissa ovat nukkuneet niin suurlähettiläät, presidentit kuin presidenttien tyttäretkin. Kolmesta Villa Antoniuksen huoneesta aukeaa näkymä sisäpihalle jossa voi ihastella privaatilla parvekkeella istuen Naantalin vanhaa kaupunkia. Villa Antoniuksen huoneet sopivat parhaiten pariskunnille.

Hotelli Villa Antonius: Mannerheiminkatu 9, 21100 Naantali. Varaustiedustelut: booking.com.

Hotelli Luostarin Puutarha on kaupungin keskiössä

Aivan kivenheiton päästä Naantalin keskiaikaisesta kivikirkosta sijaitsee Hotelli Luostarin Puutarha. Hotelli on perustettu vuonna 1987. Vihreäksi maalatussa puutalossa on viisi viehättävää huonetta, joissa kaikissa on oma kylpyhuone. Yhdessä huoneessa on lisäksi keittomahdollisuus.

Huone numero viisi on romantikon unelma!

Erityisesti alakerran huone numero 5 alkuperäisen kaakeliuunin kera viehättää silmää, puhumattakaan valtavasta toisessa kerroksessa sijaitsevasta aurinkoterassista, jolta voi ihailla niin Naantalin vanhimpia omenapuita kuin merta joka pilkahtelee puiden välistä.

Hotelli on loistava paikka hieman isomman perheen tai tuttavaporukan kesäloman viettoa silmällä pitäen. Myös viereinen Naantalin Kaivohuone kutsuu yöhön kulkijoita, hotelli sijaitseekin sopivalla kävelyetäisyydellä lähes kaikista Naantalin päänähtävyyksistä.

Pizzaa vanhasta saunasta

Hotelli Luostarin Puutarhan sisäpihalla sijaitsee pizzeria ”Rippelä”, joka omenapuiden ja rönsyilevien villiviinien katveessa tarjoaa paikkoja kaikkiaan yli kahdelle sadalle pizzan ystävälle. Sisäpihalta löytyy mm. Naantalin vanhin kalastaja-aitta kuin vanha saunakin.

Pizzeriassa valitsee varsin kansainvälinen tunnelma. Siitä pitävät huolen niin alueelle matkustavat matkailijat kuin pizzerian henkilökunta. Lilja Ahtiainen onkin yksi suurimmista alueen maahanmuuttajien työllistäjistä. Liljan käsien kautta on vuosien varrella työllistynyt, oppinut suomen kielen sekä kulttuurin noin 20 maahanmuuttajaa.

Hotelli Luostarin Puutarhan kellarissa sijaitsee Naantalin ensimmäinen vuonna 1994 avattu kolmekymmenpaikkainen olutkellari.

Tapalan kertoman mukaan, Liljalta ja Aatokselta vei talkooväen kera viisi vuotta ja lähes 30 täyttä irtolavaa, jotta puoli metriä paksujen seinien suojassa oleva kellari saatiin käsipelillä tyhjennettyä vuosisatojen merenpohjan kerroksista tyhjäksi. Naantalissa vieraillessa kannattaa käydä vilkaisemassa työn tulosta!

Luostarin Puutarha: Fleminginkatu 6, Naantali.

Muumeja Sinisessä Talossa

Lilja Ahtiaisen uusin yritysryhmän jäsen on Sininen Talo, joka sijaitsee varsin erinomaisella paikalla Naantalin vanhan kaupungin rannassa. Talo tarjoaa erityisesti lapsiperheille suunnattuja yksilöllisiä asuntoja. Rakennuksessa on viisi huonetta 2 – 4 henkilölle, joista jokaisessa on oma kylpyhuone ja keittomahdollisuus.

Sinisessä talossa sijaitsee myös virallinen Muumimyymälä, josta voi käydä ostamassa matkatuomiseksi perheen pienokaisen uuden uniystävän.

Hotelli Sininen Talo: Mannerheiminkatu 3 – 5, Naantali. Varaustiedustelut: booking.com.

Lähikuvassa Aatoksen unelma-marenkikermakakku

Mikäli kaipaat lomallesi persoonallista sisältöä, kauniita prinsessamaisia yksityiskohtia sekä suolaisia ja makeita herkkuja, tule Lilja Ahtiaisen ja Aatos Tapalan vieraaksi Naantalin vanhaan kaupunkiin!

Saattaisit myös pitää näistä:

4 kommentti

  1. Booking.com, Tripadvisor ja Googlemapsin arvosteluissa Hotel Antonius, Cafe Antonius ja Luostarin puutarha ovat saaneet huonoimmat arvostelut verrattuna muihin Naantalin hotelleihin ja ravintoloihin. Sivustojen palautteissa näkyy syyt. Itse olen nyt tässä hotellin ’hääsviitissä’, jossa vain 2 isoa pyyhettä, kylpyhuoneen laatat likaiset, suihkuverho haisi likaiselta rätillä, lavuaarin viemäri ei vedä kunnolla, huoneessa ei ole laseja jne. Juttu on kesäkuussa 2019, jolloin käyttäjiltä on tullut jo aika murskaavia arvioita paikoista. Ehkä juttuun voisi tehdä päivityksen.

  2. Totta on tuo kommentti. Juttu täynnä ylistäviä sanoja kahvila- ja hotellitoiminnasta, joka on jymähtänyt viime vuosituhannelle. Vanhat meriitit eivät paina kun kiskurimainen ja ahne asenne asiakkaita kohtaan paistaa yrittäjäpariskunnasta. Myisivät jo koko liiketoiminnan sellaisille, jotka haluavat palvella asiakkaita. Tyytyväinen asiakas palaa takaisin, me emme.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *