Pernaja

Poikkeuksellinen kevät on mahdollistanut retkeilyn ulkoilmapaikoissa joissa ei ehkä normaalina keväänä olisi tullut käytyä. Uusin tuttavuus, Korsvikin kivikirkko, löytyy Pernajasta Sarvilahden kartanon mailta. Perinteisestä kirkosta ei suinkaan ole kyse, vaan suurista rapakivilohkareista muodostuneesta luonnonnähtävyydestä.

Kolme suurinta jääkauden mukanaan kuljettamaa jättimäistä siirtokivilohkaretta muodostavat kirkon holvialaa muistuttavan luolamaisen tilan joka on kooltaan noin 5 x 2 x 2 metriä. Suurin lohkareista, 6 x 8 x 3–5 metriä, on muodostanut luolalle katon. Kivikirkko on rauhoitettu vuonna 1925.

Kohteessa

Parkkipaikalta johtaa kulunut polku kohteelle. Suuri kivirykelmä näkyy metsässä varsin kauas. Luonnonmuistomerkin edustalla on mäntypuusta tehty risti, joka kertoo kohteen löytymisestä. Kivikirkon edustalla on punainen postilaatikko josta löytyy nimiä ja päivämääriä pursuava vierasvihko.

Kivikirkon sisällä on pienempiä irtonaisia kiviä, ja kolme suurta lohkaretta kantaa kirkon uloimpia osia.

Kivikirkolta on hulppeat näkymät Hormnäsfjärdenin merenlahdelle ja lahti rantoineen suorastaan kutsuu istumaan ja unelmoimaan auringon kutittaessa poskia. Kallion päälle on kyhätty myös epävirallinen grillauspaikka, josta palaneen puun tuoksu nousee ilmaan merituulen mukana.

Korsvikin kivikirkko on selkeästi paikallisten suosiossa oleva retkeilykohde, mutta mahtuu sinne vielä muutama uusikin kulkija!

Kuinka päästä perille

Korsvikskyrkan -luonnonmuistomerkille on Loviisan Valkon taajamasta kaksi kilometriä. Korsvikintien varrelta on hieman vaillinainen opastus kivikirkolle. Soratieltä valmiiksi tallattua metsäpolkua pitkin matkaa kertyy noin 500 metriä Korsvikin kivikirkolle.

ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit: N 6697512 E 455263.

 

Saattaisit myös pitää näistä:

2 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *