Launio, Kittilä

Launiossa, noin 20 kilometrin päässä Yllästunturilta sekä 39 kilometrin päässä Leviltä, sijaitsee taianomainen lumikylä – Lapland Hotelsin SnowVillage. Keskellä lumen hunnuttamia puita ja tumman tähtien pilkuttaman taivaan alla löytyy todellinen yllätys, josta minulla ei ennen tätä tammikuuta ollut mitään tietoa.

Ns. mökkitien päässä sijaitsee SnowVillage, joka on kaunis yhdistelmä lunta, jäätä ja valoja. Jos lumikylän ihanuus hetkauttaa tällaista joka on koko elämänsä talvet viettänyt lumen ja jään parissa, voi vain kuvitella millaisen vaikutuksen lumikylä tekee maanrajojen ulkopuolelta tuleviin matkailijoihin. Vierailuiltana suomalaiset vierailijat olivatkin vähemmistössä.

SnowVillage pähkinänkuoressa

Joka vuosi, marras-joulukuussa, Lainioon nousee ainutlaatuinen, noin 2 hehtaarin alueen täyttävä jäinen yhdistelmä lumisviittejä, jääveistoksia, jääravintolaa sekä jääbaaria. Rakennustöihin käytetään yli 20 miljoonaa kiloa lunta ja noin 300 000 kiloa kristallinkirkasta luonnonjäätä.

Lumikylän yksityiskohdat ovat viimesteltyjä.

Maailman ympäri tunnissa

Talvikauden 2022–2023 teema kuljettaa kävijöitä kirjaimellisesti maailman ympäri. Teema vaihtuu vuosittain. Lapland Hotels SnowVillage pitää sisällään lumesta ja jäästä rakennettuja kuuluisia ja tuttuja kohteita sekä nähtävyyksiä eri maista. Omalla kohdalla suurimmat ihastuksen värinät kävivät Helsingin, New Yorkin sekä Santorinin kohdalla.

Uskallatko yöpyä lumisviitissä?

SnowVillagen lumisviiteissä on mahdollista yöpyä. Tarjolla on yhteensä 12 lumisviittiä, lisäksi kapasiteetissa on yksi kotamökki -kahdelle. Sviiteissä on mahdollisuus kahden, neljän ja viiden hengen majoituksiin. Tarjolla on ns. parisänkyjä sekä yhden hengen vuoteita.

Lumen eristävän ominaisuuden ansiosta sviittien sisälämpötila on aina -2 – 5 astetta, huolimatta siitä, mikä on ulkona vallitseva lämpötila. Hintaan kuuluu mm. lämpömakuupussi, aamuherätys kuuman mehun kera ja aamiainen lämpimässä sekä diplomi nukutusta yöstä.

Sviittien sänkyjen rungot on myös tehty jäästä.

Yöpymisen hinta alkaen 220€/ennakkovaraajan etu lumisviitistä kahdelle. Sisäänkirjautuminen lumisviitteihin klo 22.00 ja uloskirjautuminen klo 10.00. Yöpyville asiakkaille järjestetään survivor-tyylinen opastettu kierros tasatunnein klo 17.00 – 21.00.

Ruokaa eksoottisessa ympäristössä

SnowVillagessa on kaksi ravintolaa sekä jääbaari. Baarin drinksut tarjoillaan jäälaseista. Jääravintolasta saa kolmen ruokalajin illallista ennakkoon pöytävaraukset tehneille. Ruokalistalla on tarjolla Lapin herkkuja kuten rautua, poroa, siikaa ja lakkaa hillon muodossa. Illallisen hinta 70€.

Jos kylmässä istuminen ei ole sinun juttusi, hirsiravintola Krouvissa voi syödä pohjoisen makuja tarjoavaa a la cartea tai lounasaikaan kolmen keiton buffeeta lämmittävän takkatulen ääressä.

Helpoin tapa tutustua jää- ja lumirakenteiden sisällä sijaitsevaan lumikylään on ostaa lippu jäänäyttelyyn. Tällöin voi kuljeskella lumisia, hämyisästi valaistuja käytäviä pitkin ja tutkia taidokasta lumi- ja jäätaidetta. Myös jääsviitteihin pääsee tutustumaan näyttelyn aukioloaikoina.

Sisäänpääsymaksu jäänäyttelyyn kustantaa 19 € / aikuinen ja 11 € / lapsi (4–14-vuotiaat). Jäänäyttely on avoinna klo 10.00 – 22.00.

Olen maailmalla nähnyt yhtä ja toista hienoa ja nykyisin, valitettavasti, ihan mikä tahansa kohde ei enää kolahda. SnowVillage olikin hyvin positiivinen yllätys ja vieläpä kotimaan kamaralla!

Lapland Hotels SnowVillage on avoinna joka päivä – majoittumaan pääsee 3.4. asti, ravintolat ja jäänäyttely palvelevat 10.4. saakka.

Osoite: Lapland Hotels SnowVillage, Lainiotie 566, 99120 Kittilä.

Saattaisit myös pitää näistä:

4 kommentti

  1. Tämä olikin itsellenikin ihan uusi kohde, vaikka viime vuosina onkin tullut Lapissa vasin säännöllisesti käytyä. Hienolta näyttää. Tänä vuonna on tarkoitus lähteä käymään Vuokatissa, niin voi olla, että talvinen Lappiin kohdistuva reissu jää väliin. Täytyy kuitenkin pitää paikka mielessä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *